NFL Free Agency Headlines: 13 maart

Door

Met de opening van het nieuwe league jaar en daarmee de eerste dag van free agency was er genoeg activiteit in de NFL. Gisteravond/vannacht kon je alle geruchten volgen via de NFL Free Agency Live Blog, nu is het tijd om alle concrete informatie op een rijtje te zetten.

Het eerste grote nieuws kwam enkele minuten na het openen van het nieuwe league jaar met de aankondiging van een ruil tussen de Miami Dolphins en Chicago Bears. Wide receiver Brandon Marshall wordt in Chicago de nieuwe nr. 1 receiver, en in ruil voor hem krijgen de Dolphins twee keuzes in de derde ronde van de NFL Draft. Op het eerste gezicht een geweldige deal voor de Chicago Bears. Echter, enkele uren geleden kwam het nieuws naar buiten dat Brandon Marshall zondag in New York een vrouw in het gezicht zou hebben geslagen. Het zou ook geen off-season zijn zonder een off-the-field akkefietje met Brandon Marshall, maar we zullen af moeten wachten of dit verhaal blijkt te kloppen.

Ook de verschillende free agent wide receivers zaten niet stil. Een uur na het openen van de markt had wide receiver Pierre Garcon zijn handtekening op papier bij de Washington Redskins, en receiver Josh Morgan volgde hem enkele uren later naar de Amerikaanse hoofdstad. Ook Eddie Royal leek op het punt te staan om er te tekenen, maar kreeg op het laatste moment nog interesse van andere teams, en wacht nu eerst af. Wel zou hij gisteravond gedineerd hebben met enkele coaches van de Redskins.

De grote naam op de wide receiver markt was Vincent Jackson, en al voor het openen van free agency leek Tampa Bay de grootste kanshebber te zijn. Gisteravond laat werd bekend dat Jackson een vijfjarig contract met een waarde van 55,555,555 miljoen dollar heeft getekend bij de Buccaneers, waardoor hij na zeven jaar afscheid zal nemen van San Diego. Om zijn gat op te vullen trokken de San Diego Chargers wide receiver Robert Meachem aan voor vier seizoenen, en tenzij Meachem eindelijk de volgende stap in zijn carrière kan maken ben ik geen fan van het contract. Meachem krijgt 25,9 miljoen dollar waarvan 14 miljoen gegarandeerd. Hopelijk voor San Diego kan hij mij het tegendeel bewijzen.

Verschillende teams wisten in de uren voor free agency en zelfs na de start van free agency hun eigen belangrijkste free agents te behouden. De Jacksonville Jaguars legden defensive end Jeremy Mincey en safety Dwight Lowery voor vier seizoenen vast, en ook de San Francisco 49ers konden cornerback Carlos Rodgers er van overtuigen voor vier seizoenen bij te tekenen. Gezien zijn leeftijd (31) lijkt een contract van 29,3 miljoen wat aan de hoge kant, maar Rodgers was één van de belangrijkste verdedigers van het team het afgelopen seizoen, en speelt nog altijd op een hoog niveau.

Eerder op de dag legden de New Orleans Saints wide receiver Marques Colston voor vijf jaar vast, en deden de Seattle Seahawks hetzelfde met defensive tackle/end Red Bryant. De deal waarmee de San Diego Chargers center Nick Hardwick wisten te behouden (3 jaar; 13,5 miljoen dollar) lijkt een koopje voor het team, dus Hardwick zal San Diego wel niet hebben willen verlaten en daarom akkoord zijn gegaan met een minder contract. Ook New York Giants cornerback Terrell Thomas en Chicago Bears cornerback Tim Jennings kozen ervoor om langer bij hun oude team te blijven.

De grootste verrassing was wide receiver Reggie Wayne, die voor 17,5 miljoen drie seizoenen bij zijn Indianapolis Colts blijft. Gezien de namen die op dag 1 van de wide receiver markt verdwenen was Wayne één van de betere receivers beschikbaar, en het is daarom niet alleen verbazingwekkend dat hij niet afwacht bij welk team Peyton Manning terechtkomt, maar ook dat hij maar zo weinig geld krijgt over drie seizoenen. Gezien de leegloop in Indianapolis een erg goede deal voor de Colts.

Voormalig Titans hoofdcoach Jeff Fisher heeft met cornerback Cortland Finnegan een oude bekende aan weten te trekken. Finnegan speelde onder Fisher bij de Titans, en zal de komende vijf seizoenen voor de St. Louis Rams op het veld staan. Hij kreeg een contract ter waarde van 50 miljoen dollar. Ook Titans defensive tackle Jason Jones gaat vandaag naar St. Louis voor een gesprek, en hij zou maar zo de volgende ex-Titan kunnen zijn om zich bij Fisher te voegen.

Tot slot Mario Williams. De defensive end was binnen enkele uren na het openen van de markt al in Buffalo, en de Bills leken vast besloten hem niet te laten gaan zonder een contract. Ze zouden hem de best betaalde verdediger in de NFL willen maken, maar Williams lijkt toch eerst ook zijn andere bezoeken aan de Chicago Bears, Tennessee Titans en mogelijk de Seattle Seahawks af te willen ronden voordat hij een besluit gaat nemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen