NFL Free Agency: Ed Reed zonder deal terug naar Baltimore

Door

Divisional Playoffs - Houston Texans v Baltimore Ravens

Reed vertrekt zonder deal
Free agent safety Ed Reed is uit Houston vertrokken zonder deal met de Texans. De negenvoudig Pro Bowl safety verliet na twee dagen van besprekingen het Reliant Stadium. Reed arriveerde donderdagochtend nog in Houston aan boord van Bob McNair’s private jet en vele gesprekken volgden. Op Twitter maakten de Texans nog bekend dat Reed de hele ochtend (US-tijd) in de kantoren van het stadion verbleef. De Texans proberen Reed binnen te halen na een teleurstellende week. Receiver Kevin Walter mocht gaan, safety Glover Quin tekende in Detroit en tight end James Casey én linebacker Connor Barwin gaan het proberen in Philadelphia. Reed is de Ravens’ franchise leider in interceptions met 61 noteringen en zijn 1541 return yards bij deze pick-offs is een NFL career record.

Jets maken een move met RB Goodson
De New York Jets hebben hun eerste free agent van dit offseason binnen. Oakland Raiders running back Mike Goodson is akkoord gegaan met de contractvoorwaarden van het groenwitte team uit New York. Goodson (25) speelde bijna zijn hele vierjarige NFL carrière als een back-up. Hij rende 35 maal voor 221 yards in het vorige seizoen bij Oakland, dat hem via een trade weghaalde bij Carolina. Goodson zal zich in de strijd werpen om starter te worden nadat Shonn Greene de Jets al verliet in free agency om voor Tennessee te gaan spelen.

Raiders halen voormalig Bears LB Roach binnen
De Oakland Raiders hebben voormalig Bears linebacker Nick Roach verleid tot een free agent deal, aldus ESPN Chicago. Roach startte 29 wedstrijden voor de Bears over de laatste twee seizoenen en is een stabiele deelnemer geweest sinds hij zich in 2007 bij het team aansloot. Hij is de tweede Bears linebacker die deze week bij een ander team tekent, aangezien Geno Hayes afgelopen woensdag al tot een deal kwam met Jacksonville. Roach is een veelzijdige backer die zowel op de inside als outside spots in een 4-3 scheme kan spelen. Alle ogen zijn nu gericht op Bears free agent linebacker Brian Urlacher die tot nu toe nog niets heeft getekend.

Keller naar de Dolphins
De Miami Dolphins hebben een divisiegenoot pijn gedaan met het binnenhalen van een nieuwe startende tight end. Dustin Keller verlaat de New York Jets voor de Dolphins. Keller’s broer maakte het nieuws bekend op zijn Twitter account en de eenjarige deal werd later bevestigd door diverse media. Keller (28) spendeerde alle vijf zijn NFL seizoenen in New York nadat hij de als 30ste speler overall gekozen werd in de 2008 draft. Keller speelde vorig seizoen slechts acht wedstrijden vanwege blessures maar kan toch echt worden gezien als een receiving upgrade in vergelijking met voormalig Dolphins starter Anthony Fasano, die richting Kansas City ging in free agency eerder deze week. Zoals bekend voegden de Fins eerder deze week al meer kracht toe aan hun offense met Pittsburgh wide receiver Mike Wallace.

Giants keren terug mét Rivers
Outside linebacker Keith Rivers zal terugkeren voor een tweede seizoen met de New York Giants. Het team maakte bekend dat Rivers over is gegaan tot een re-sign. Verdere details werden niet bekend gemaakt. De No. 9 overall pick in de 2008 draft van Cincinnati heeft al vijf jaar lang last van blessures wat de Bengals verleidde tot een trade tijdens het vorige offseason met New York, waar hij ook al vijf wedstrijden miste met een verrekte hamstring. “Ik zal moeten bewijzen dat ik gezond kan blijven,” zei Rivers op website van het team. “Ik kan me voorstellen dat er wantrouwen is, een goede rustperiode tijdens dit offseason moet het voor mij gaan doen.” Rivers (26) startte in 2012 zes wedstrijden en speelde in vijf anderen voor de Giants. Hij eindigde uiteindelijk met 44 tackles.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. P MacR 8 jaar ago

    Lees net dat Dummervil’s contract paar minuten te laat was en dat hij alsnog ge-released is…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen