NFL en spelers klaar om te praten

Door

Een dag nadat de rechter zei dat het tijd wordt dat de NFL en de spelersvakbond zich beter terug eens rond de tafel plaatsen, hebben beide partijen zich bereid getoond om dat te doen. Enkel over de manier waarop de gesprekken zullen worden ingekleed is er onenigheid.

Een advocaat die de spelers bijstaat schreef een brief naar districtsrechter Susan Richard Nelson om aan te geven dat ze gesprekken willen houden in St. Paul, Minnesota, onder toezicht van de rechtbank daar.

De NFL zou echter liever de gesprekken houden op 1500 kilometer van haar rechtbank, in het bureel van tussenpersoon George Cohen.

Sinds de aanklacht werd ingediend op 11 maart hebben de spelers steeds gezegd dat ze enkel maar interesse hebben om samen te komen om te discussiëren over de rechtszaak. En sinds de lockout een dag daarna begon wil de NFL enkel maar terug rond de tafel om over de arbeidsovereenkomst te praten.

Cohen bemiddelde 16 dagen tijdens de onderhandelingen in februari en maart, maar die liepen uit op een sisser.

De vakbond viel uit elkaar, zeggende dat ze de spelers niet meer zullen vertegenwoordigen, waardoor de liga kon worden aangeklaagd door de spelers zelf. Toen kwam het tot een lockout, de eerste sinds 1987.

Alle artikelen op een gemakje teruglezen over de lockout? Klik hier voor alle artikelen.

Foto: www.1800-sports.com

Ook leuk om te lezen