NFL Draft Update: Manziel ziet belangrijkste wapen de fout ingaan

Door

2014 NFL DraftOok afgelopen nacht gebeurde er weer veel in en rond Radio City Music Hall. Het belangrijkste nieuws zetten we op een rij. Meeste impact had echter niet een keuze of de draft, maar een wide receiver die al sinds 2012 prof is. Josh Gordon heeft weer van de drugs gesnoept en de kans is groot dan wanneer Johnny Football (Manziel) starter wordt voor de Cleveland Browns hij het zal moeten doen zonder de onmiskenbaar getalenteerde Gordon.

Buffalo Bills blijven hun aanval transformeren
Receiver Stevie Johnson mag zijn spullen inpakken en verhuizen naar zijn ‘hometown’ San Francisco. De Buffalo Bills maakten hem hoofdonderdeel in een trade met de 49ers vlak voor de start van de tweede ronde op de NFL Draft. De ruil had geen directe invloed op de draft, aangezien er een (waarschijnlijk derde of vierde ronde) keuze voor volgend jaar tegenover staat. De actieve Bills vielen op dag één vooral op door vijf plaatsen omhoog te ruilen om op die manier Clemson receiver Sammy Watkins op te pikken. Nadat vorige maand Mike Williams overkwam van de Tampa Bay Buccaneers werd al duidelijk dat er voor Johnson niet veel toekomst meer lag in Buffalo. Op de vorige draft werden in de tweede en derde ronde ook al receivers binnengehaald met Robert Woods en Marquise Goodwin.

Derek Carr belandt in Oakland
Royal Purple Las Vegas Bowl - Fresno State v USCDe Oakland Raiders moesten dit jaar wel op zoek naar een nieuwe QB en kozen met de 36ste pick uiteindelijk voor Fresno State QB Derek Carr die de strijd aan mag gaan met Matt Schaub. Volgens Carr weten de coaches in Oakland precies wie en wat ze in huis halen. In een kort interview zei hij er volledig voor te gaan en wil hij het team beter maken. Oakland ruilde afgelopen maart nog een zesde ronde keuze naar de Houston Texans om Schaub te verkrijgen. Het was overigens juist Schaub die in Houston David Carr, de oudere broer van Derek, afloste als startende QB. David was de eerste keuze van de Texans in 2002 en deelde vijf jaar lang de lakens uit.

Patriots denken aan hun toekomst
Aan het einde van de tweede ronde, met de 62ste keuze mocht QB Jimmy Garoppolo een cap van de New England Patriots opzetten. Tom Brady wordt dit najaar 37 en heeft een contract tot 2017. Toch denken de Patriots schijnbaar aan hun toekomst, aangezien ze een tweede ronde keuze opofferen voor deze talentvolle QB. Garoppolo en Brady hebben dezelfde agents en ook qua spel zou je met een beetje goede wil vergelijkingen kunnen trekken. Dan hebben we het voor ’t gemak niet over het hoge niveau van Brady, wat nog zeker niet tanende is.

49ers doen goede zaken op dag 2
Discover Orange Bowl - Clemson v Ohio StateSan Francisco toonde zich eens te meer een grote jongen op het slagveld dat NFL Draft heet. Met RB Carlos Hyde (foto) sleepten ze – zonder twijfel – de beste running back binnen (keuze 57) en met Marcus Martin (keuze 70) hadden ze eindelijk hun gewilde center binnen, maar relatief laat. De 49ers ruilden ook nog wat naar beneden zodat ze nog meer ruimte kregen. Met LB Chris Borland haalden ze een prima speler voor de toekomst binnen, maar wellicht zelfs directe versterking voor dit seizoen. Met de 100ste keuze namen de 49ers een gokje door G Brandon Thomas het vertrouwen te gunnen. Hij zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen dankzij een gescheurde gewrichtsband, maar is een belofte voor de toekomst die je voor 2015 alvast in de je achterhoofd mag houden. Good job 49ers!

Gordon hangt zeer lange straf boven het hoofd
Tijdens de draft was eigenlijk het grootste nieuws was een heel andere orde. Cleveland Browns wide receiver Josh Gordon zou wel eens een fikse schorsing kunnen oplopen nadat hij weer betrapt is op verdovende middelen. Het zou deze keer gaan om marihuana. Als dit waar blijkt zou hij het hele seizoen kunnen missen. Gordon heeft onmiskenbaar veel talent op het veld, maar weet het ook telkens daarbuiten weer ten grabbel te gooien. De keuze om positie vier tijdens de draft te vergeven aan de Buffalo Bills die receiver Watkins kozen zou nu wel eens een hele dure kunnen worden. En zo is er altijd wel weer wat in Cleveland. Oh ja. Hun andere receiver, Nate Burleson, heeft zijn arm gebroken tijdens een trainingskamp. Mocht Johnny Manziel startende QB worden zal hij het dus wellicht moeten doen zonder Gordon.

Lee moet Blackmon doen vergeten in Jacksonville
2014 NFL CombineOmdat de verwachting is dat wide receiver Justin Blackmon geen toekomst meer heeft in Jacksonville en wellicht wel helemaal niet meer in de NFL, waren de Jaguars gedwongen een talentvolle receiver op te pikken. Dat dit Marqise Lee (foto – Combine 2014) zou worden was al langer duidelijk, maar de vraag was of hij nog op het bord zou staan. De Jags deden er dan ook alles aan om omhoog te traden, maar dit mislukte constant. General manager David Caldwell maakte daarom met de 39ste keuze ook snel bekend dat Lee volgend jaar in Jacksonville speelt. Voor de Trojans ving Lee tijdens drie seizoenen 29 touchdowns en wellicht kan hij Blackmon snel doen vergeten.

Running backs pas laat populair
Met de 54ste pick kozen de Tennessee Titans Bishop Sankey (Washington) en daarmee was hij pas de eerste running back die het podium mocht bestijgen. Van alle teams moesten de Titans ook het meest, aangezien zij Chris Johnson kwijtraakten aan de New York Jets. Dat was trouwens een bewuste keuze van de Titans die vrijwillig afscheid van hem namen gezien de hoge salariskosten. Na Sankey volgden meer running backs. De Bengals kozen Jeremy Hill van LSU (keuze 55) en lieten daarmee zien dat ze onder de nieuwe aanvalscoach Hue Jackson meer willen gaan rennen. Hill noteerde geen enkele fumble voor LSU en kan ook nog eens goed een bal vangen. Hij past dus prima in de West Coast offense van Cincinnati. Buiten het veld kwam de RB al meer dan een in de problemen; onder andere voor zijn relatie met een jong meisje. Zoals je eerder kon lezen kozen de San Francisco 49ers Ohio State RB Carlos Hyde. De St. Louis Rams kozen Auburn’s Tre Mason in de derde ronde die samen met Zac Stacy en Benny Cunningham een talentvol RB trio zal vormen.

Eagles vinden vervanger voor DeSean Jackson
Senior Bowl - South Team PracticeDaarvoor moesten ze wel omhoog ruilen met de Titans om Vanderbilt wide receiver Jordan Matthews (foto) met keuze 42 binnen te halen. Tennessee kreeg keuze 54 en 122 ervoor terug. Matthews zette indrukwekkende cijfers neer voor de Commodores. Hij noteerde een nieuw SEC record voor recepties (262) en receiving yards (3759) en tijdens vier seizoenen genereerde hij 24 touchdowns. De vorige Vanderbilt WR die gekozen werd op de draft was Earl Bennett in 2008. Hij speelde van 2008-2013 voor de Chicago Bears, maar is nu nog steeds free agent.

Ravens gaan vol voor de verdediging
Na een teleurstellend seizoen, met name voor de offense, is het opvallend dat de Baltimore Ravens voor de verdediging gaan. Na LB C.J. Mosley in ronde één, was Florida State defensive lineman Timmy Jernigan de tweede keuze en (opnieuw) Florida State safety Terrence Brooks was de favoriet van Baltimore in ronde drie. De Ravens hadden een right tackle nodig en die kwam niet. De keuzes zijn kwalitatief uitstekend, maar of het is wat Ravens GM Ozzie Newsome voor ogen had is te betwijfelen. Aanvalscoach Gary Kubiak zal ondertussen z’n lippen kapot hebben gebeten, want hij kreeg geen enkel puzzelstukje toegeschoven.

Komende nacht de laatste vier rondes van de NFL Draft 2014

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen