NFL Draft: Top tien prospects van 2016

Door

Indiana v Ohio State

De Draft ligt nog maar een week achter ons, maar dat weerhoudt ook ons bij SportAmerika om alvast vooruit te kijken naar de volgende lichting. Onder het mom van ‘je kan het maar gelezen hebben’, zijn hieronder de tien beste prospects die komend jaar te vinden zijn in de 81ste Draft.

10. Ezekiel Elliot – Ohio State, RB

Elliot is de eerste van drie Ohio State spelers die je komend seizoen in de gaten moet houden. De running back had een belangrijk aandeel in het kampioenschap dat de Buckeyes afgelopen seizoen behaalden door vooral in de laatste vier wedstrijden van het seizoen op te staan. Geen snelheidsmonster, maar weet precies welk gat hij moet pakken. Voert zijn werk nauwkeurig uit.

9. Myles Jack – UCLA, ILB

Myles Jack maakt furore door aan beide kanten te spelen bij de UCLA Bruins. Naast linebacker, speelt Jack ook nog eens running back. Is een dynamische playmaker, die dit seizoen nog grote stappen kan gaan zetten. Misschien wel de beste linebacker uit een UCLA groep die onder andere bestond uit Anthony Barr, Eric Kendricks en Owa Odighizuwa.

8. Tyler Boyd –  Pittsburgh, WR

Amari Cooper is een once in a lifetime-pick geweest voor de Raiders, maar Tyler Boyd kan komend seizoen de topper worden van de WR class. Boyd heeft de juiste bouw voor de positie, is snel en beschikt over de juiste vaardigheden om ook een number one-receiver te worden in de NFL.

7. Cardale Jones – Ohio State, QB

Het verhaal van Cardale Jones is als een jongensdroom. In drie wedstrijden hielp hij, de third-string quarterback, de Buckeyes aan de nationale titel. Hij heeft komend seizoen om zich opnieuw te bewijzen bij OSU, terwijl die ook nog over Braxton Miller en J.T. Barrett beschikken. Kan Jones de goede lijn uit drie wedstrijden doortrekken naar een compleet seizoen, dat blijft echter de grote vraag.

6. Shawn Oakman – Baylor, DE

Shawn Oakman, de defensive end van de Baylor Bears. De verdediger met een monsterlijke physique ziet er uit alsof hij zijn tegenstanders gewoon opeet, in plaats van ze neer te halen. Is nog niet de dominante spelmaker die ze graag zouden zien bij Baylor, maar het staat buiten kijf dat Oakman een bijzonder talent is, met nog mogelijkheden om door te groeien.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen