NFL Draft: Recap derde ronde

Door

2012 NFL Draft - First Round

De tweede en derde rondes van de 2015 NFL Draft zitten er op. Vanochtend kon je al lezen over de noemenswaardige keuzes uit de tweede ronde, en hieronder kan je de keuzes uit de derde ronde terugvinden waarin wederom enkele spelers worden uitgelicht.

2015 NFL Draft - Derde Ronde

Jaelen Strong – Pick 3, #70 overall – Houston Texans

Naar verluidt hadden de Texans hun zinnen gezet op Tyler Lockett, de receiver van Kansas State, maar deze werd als 69ste opgepikt door de Seattle Seahawks. Daarna handelden de Texans snel zodat zij met Jaelen Strong toch een receiver konden pakken die de keuze zeker waard is. Strong was vroeg in het jaar een receiver waarvan men dacht dat hij in de eerste ronde zou worden gekozen, maar een schouderblessure zag hem toch zakken. In maart, toen Michael Feith de tien beste receivers besprak, stond Strong nog vijfde en zei hij het volgende over de Arizona State-alumnus:

“Strong is de meest natuurlijke slot receiver in deze draft. De lange receiver die oorspronkelijk uit Philadelphia komt is zeer goed in het vangen van ballen in het drukke verkeer die je kan verwachten in het midden van het veld. Strong is iemand die in college football fysiek sterker was dan bijna al zijn tegenstanders. In de NFL zal dat heel anders zijn en zal hij nog aardig wat werk moeten stoppen in het verbeteren van zijn route running en vooral in het maskeren van zijn routes. Als dat hem lukt dan kan hij een solide target worden.”

Tevin Coleman – Pick 6, #73 overall – Atlanta Falcons

Net als met Strong en de Texans, was ook deze keuze ontzettend logisch. De Falcons hadden dringend een extra runningback nodig, en Tevin Coleman was een runningback die net zo goed in de tweede ronde had kunnen gaan. Als derde running back uit de Big Ten, stond Tevin Coleman in de schaduw van Melvin Gordon en Ameer Abdullah. Maar toch groeide bij het kleinere Indiana uit tot een topper en daarom werd hij ook gezien als één van de betere running backs dit jaar. Net als vele andere running backs heeft ook Coleman een achtergrond als sprinter. Dat betekent dus dat hij binnen de kortste keren op zijn topsnelheid zit, waardoor hij nauwelijks meer in te halen is. Zijn sterkte is gelijk ook zijn zwakte, aangezien hij zijn snelheid nog niet goed weet te verdelen.

Owa Odighizuwa – Pick 7, #74 overall – New York Giants

De man met waarschijnlijk de mooiste, en ook meest ingewikkelde naam. Owa Odighizuwa van UCLA was een naam die minder vaak voorkwam in de discussie rondom pass rushers maar wel een jongen waar serieus rekening mee gehouden moet worden. Zoals met zoveel getalenteerde verdedigers het geval is, staan de fysieke kwalieiten van Odighizuwa buiten kijf. Toch zijn er zorgen, en met name over het blessureverleden van de UCLA-verdediger. Vanwege blessures heeft hij relatief weinig wedstrijden gespeeld voor een senior, en de vraag is dan ook of hij in de NFL wel langere tijd fit kan blijven. Desalniettemin heeft Odighizuwa het talent van een first rounder, en als hij fit blijft, is dit een ontzettende steal voor de Giants.

P.J. Williams – Pick 11, #78 overall – New Orleans Saints

Samen met zijn teamgenoot Ronald Darby, zorgde P.J. Williams voor een prima passing defense bij de Florida State Seminoles. Williams lijkt qua speelstijl een beetje op Trae Waynes, maar vertoont iets meer zwakheden dan de corner van Michigan State. Het zijn vooral de details die het verschil maken tussen Williams en Waynes. Waar Waynes altijd honderd procent geeft en het ‘dirty work‘ van een corner, zoals het stoppen van de run, niet schuwt, doet Williams dat wel. Wat in wedstrijden van Florida State ook opviel, was dat Williams wel altijd goed start, maar op cruise control overschakelt als de defensie eenmaal draait. Als de Saints alles uit Williams weten te halen, dan hebben ze hier een cornerback voor de toekomst.

Eli Harold – Pick 12, #79 overall – San Francisco 49ers

Hebben de 49ers hier hun opvolger voor Aldon Smith gevonden? Harold lijkt momenteel nog niet zo ver als Fowler en Beasley zijn, maar wat wel voor hem spreekt is dat hij altijd onwijs veel inzet toont tijdens wedstrijden. Wat opvalt is dat hij nooit tekenen van luiheid vertoont, en dat hij altijd door blijft gaan. Daarnaast was Harold indrukwekkend bezig tijdens de NFL Combine, maar tegelijkertijd is het enthousiasme waarmee de Cavalier speelt ook ergens een minpuntje. Als Harold echt wil slagen in de NFL, dan moet hij iets professioneler spelen zodat hij geen kostbare fouten begaat doordat hij te veel risico’s neemt. Mede daarom lijkt Harold een typisch geval van een speler die met de juiste begeleiding net zo goed kan worden als de jongens die hoger gekozen gaan worden dan hem, en dat maakt deze keuze er eentje die voor San Francisco weleens heel goed kan uitvallen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen