NFL Draft: NFC West Preview

Door

hi-res-f4244fa0a0e3bcd4200d128605546169_crop_northVan 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door een NFL team en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht
NFL Draft: NFC East Preview

Vandaag een kijkje naar de NFC West, oftewel de Arizona Cardinals, de San Francisco 49ers, de Seattle Seahawks en de St. Louis Rams.

East

Arizona Cardinals
De Arizona Cardinals hanteerden de twee eerste NFL drafts onder hoofdcoach Bruce Arians en general manager Steve Keim een soort “best player available” strategie. Arians zei vorige maand zelf met grote belangstelling naar een tight end te kijken, en dan het liefst een type fullback. Toch begint het allemaal bij een sterke offensieve linie, en daar verloren de Cards vorig seizoen te veel duels. Free-agent Mike Iupati (49ers) kan een grote rol spelen in met een goede run blocking, maar dan heb je ook een goede running back nodig.

Het is zeer waarschijnlijk dat Arizona in de eerste ronde voor een jonge talentvolle defensive lineman gaat en daarna verder gaat kijken naar versterkingen voor de aanval; te beginnen met een inside linebacker. Of Arians houdt woord en pikt gelijk de beste TE/FB uit de poel.

San Francisco 49ers
De San Francisco 49ers hebben nogal wat gaten te vullen, maar de meest in het oog springende is toch wel de positie van inside linebacker. Patrick Willis en Chris Borland hebben hun jerseys voorgoed opgeruimd en NaVorro Bowman heeft nog altijd te kampen met zware blessures. Nu is dus de vraag of de 49ers gelijk voor een inside linebacker gaan op de draft of kiezen voor een betere speler op een andere positie. De meeste teams gaan voor het laatste en bij San Francisco zou dat wel eens een wide receiver kunnen zijn. Ze hebben nog een “No. 3” nodig die Stevie Johnson vervangt en Anquan Boldin wordt later dit jaar 35 en is in 2016 free agent.

Voor een echte topper (Amari Cooper of misschien zelfs Kevin White) moeten de ‘niners’ omhoog ruilen en dat gaat ze hun tweede ronde pick kosten. De positie van cornerback is nodig aan verjonging toe.

Seattle Seahawks
Met de komst van tight end Jimmy Graham (Saints) kunnen de Seahawks even pauzeren met een wide receiver, maar zullen daar zeker niet tot ronde zeven mee wachten. Het schijnt dat Seattle er alles aan zal doen om UCF WR Breshad Perriman binnen te halen, en met elf picks hebben ze wat wisselgeld in de kassa. Het is zeer waarschijnlijk dat QB Russell Wilson in salaris omhoog zal gaan, wat betekent dat in 2016 een aantal belangrijke pilaren zullen wegvallen. Vooruitkijken is regeren en dat zal dan ook het motto moeten zijn van deze draft.

Een Marshawn Lynch bijvoorbeeld zal niet zijn hele carrière in de beast mode blijven opereren en dus is het raadzaam om een running back te opteren in de tweede of derde ronde. South Carolina RB Mike Davis zou een goede keuze zijn.

St. Louis Rams
De St. Louis Rams moeten eerst naar hun offensieve linie kijken. Een center, maar vooral een goede guard zijn prioteiten. Momenteel hebben de Rams overigens best wel aardig wat talent in huis. De afgelopen twee drafts mocht er veel gekozen worden, al zijn de zes mogelijkheden van dit jaar wat mager. Er zal dus voorzichtig en slim gekozen moeten worden door hoofdcoach Jeff Fisher en general manager Les Snead. Maar goed, een center dus. Veteraan Scott Wells is niet meer in St. Louis en backup Tim Barnes heeft vier basisplaatsen op z’n naam. Vorig jaar werd Demetrius Rhany in de zevende ronde gekozen, maar hij is nog niet klaar. Niets wijst op een move tijdens free agency en dus zullen de Rams moeten inzetten op Florida State’s Cameron Erving.

En dus een guard; maar St. Louis heeft toch Rodger Saffold? Klopt, maar daarachter helemaal niets. Alleen met diepte op de je rooster kun je een seizoen lang een rol van betekenis spelen in de pittige NFC West.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen