NFL Draft: Eerste Ronde

Door

2012 NFL Draft - First Round

Om 02:00 Nederland begint de 80ste NFL Draft. 256 spelers zullen de volgende stap in hun NFL carrières nemen door op het podium de hand te schudden van Roger Goodell. In dit artikel kan je alle draft keuzes op een rijtje vinden met een korte beschrijving!

#1 Tampa Bay Buccaneers – Jameis Winston, quarterback (Florida State)

De Tampa Bay Buccaneers hopen eindelijk hun franchise quarterback te vinden in Jameis Winston. De verhalen zijn bekend, en het moge dan ook duidelijk zijn dat deze keuze niet met enig risico gepaard gaat. Dit kan over vijf jaar als een geniale zet worden bestempeld, maar Winston kan ook zomaar de tweede versie van JaMarcus Russell worden…time will tell.

#2 Tennessee Titans – Marcus Mariota, quarterback (Oregon)

Marcus Mariota is in sommige opzichten het compleet tegenovergestelde van Jameis Winston. Over Mariota zijn er namelijk geen slechte verhalen te vinden. Iedereen is razend enthousiast over zijn professionaliteit, en buiten het veld oogt de Heisman Trophy winnaar een stuk volwassener dan zijn collega van Florida State. Het talent is er zeker, en zoals in het verleden met mannen als Cam Newton en Colin Kaepernick is gebleken, kunnen dit soort quarterbacks ook succesvol de overstap maken naar de NFL. De vraag is alleen of Mariota direct die stap weet te maken, of dat het even gaat duren voordat hij van waarde kan zijn voor zijn toekomstige werkgever: de Tennessee Titans.

#3 Jacksonville Jaguars – Dante Fowler Jr., outside linebacker (Florida)

Fowler Jr. is op papier één van de meest gepolijste edge rushers in de draft met veel atletisch vermogen. Daarnaast stond hij bij de Gators bekend als een harde werker, en zouden ook veel GM’s onder de indruk zijn van het karakter en leiderschap van de jonge Fowler. Mede daarom is hij de afgelopen weken omhoog geschoten in de mock drafts, en gingen er veel geluiden rond dat de Jacksonville Jaguars hem met de derde keuze binnen de staatsgrenzen van Florida wilden houden.

#4 Oakland Raiders – Amari Cooper, wide receiver (Oakland Raiders)

Amari Cooper is een speciale wide receiver. De oud speler van Alabama, afkomstig uit Miami, is een big play wide receiver. Zijn snelheid en reactievermogen gaat een grote rol spelen in het spelen tegen press coverage, een must voor de huidige NFL receiver. Eigenlijk kan je het heel simpel uitleggen, Cooper komt vaak vrij en laat het vangen van de bal er heel gemakkelijk uit zien, dat zal Derek Carr deugd doen.

#5 Washington Redskins – Brandon Scherff, guard/tackle (Iowa)

Scherff is een aanwinst voor elk NFL-team dat verlegen zit om een goede offensive lineman. Guards worden doorgaans nooit in de eerste ronde gedraft, maar Scherff heeft bewezen het waard te zijn. Hij heeft het postuur en de afmetingen van een offensive tackle, maar de snelheid en explosiviteit van een guard. Sommige spelers worden omgeschoold naar een andere positie en hebben daar veel moeite mee, maar dit zal niet gelden voor Scherff.

#6 New York Jets – Leonard Williams, defensive end/tackle (USC)

Als men het heeft over de beste speler in de NFL Draft van 2015, dan wordt de naam van Leonard Williams vaak genoemd. Williams was vanaf het begin van het seizoen tot het einde één van de meest dominante spelers in het hele college football, en objectief gezien kan je hem met recht daarom de beste speler noemen. Er valt vrijwel geen zwakte te herkennen in zijn spel, en mede daarom wordt hij nu al vergeleken met dominante spelers als Gerald McCoy, Ndamukong Suh, en zelfs J.J. Watt. Als zesde pick is het een gigantische steal voor de Jets.

1 Reactie
  1. Dennis 5 jaar ago

    D-line met Richardson, Wilkerson en Williams. Wow!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen