NFL Coaching Carrousel: Raiders voegen Broncos coördinatoren toe aan kandidatenlijst

Door

Waar de Jacksonville Jaguars en St. Louis Rams hun nieuwe coach al gevonden hebben, zijn andere teams nog steeds op zoek naar de perfecte kandidaat, waaronder de Oakland Raiders.

Na het ontslag van Hue Jackson en de aanstelling van general manager Reggie McKenzie leek het erop dat Oakland vooral in de hoek van de Green Bay Packers zou zoeken naar de toekomstige hoofdcoach, maar gisteren maakte Broncos hoofdcoach John Fox bekend dat de Raiders ook de Broncos om toestemming hebben gevraagd om zowel offensive coordinator Mike McCoy als defensive coordinator Dennis Allen te mogen interviewen tijdens hun zoektocht naar een opvolger van Jackson.

Mike McCoy is dit seizoen één van de meeste populaire namen in de coaching carousel, met name vanwege zijn succes in het volledig omgooien van de Broncos aanval nadat het team Tim Tebow tot starter benoemde. McCoy, die maandag in Miami was om te solliciteren naar dezelfde functie bij de Dolphins, was ook kandidaat in Jacksonville voordat de Jaguars besloten Mike Mularkey aan te stellen.

Hij begon zijn coaching loopbaan in Carolina en kwam in 2009 bij de Broncos als offensive coordinator, al had hoofdcoach Josh McDaniels destijds controlle over de play-calling. Pas na diens ontslag in 2010 kreeg McCoy die taak in handen. In 1997 speelde McCoy nog een seizoen bij de toenmalige Amsterdam Admirals.

Dennis Allen sprak eerder al met de Rams, en zal de komende jaren zeker tot de favoriete jonge coaches binnen de league gaan behoren. Hij won in 2010 een Super Bowl ring met de New Orleans Saints waar hij de defensieve backs coachte, en werd een seizoen later door de Broncos ingelijfd als defensive coordinator.

Allen werkte bij de Saints een aantal jaren samen met Gregg Williams, en staat bekend om zijn agressieve verdediging die wel veel yards opgeeft, maar ook veel sacks en turn-overs weet te creëren.  In Denver stond Allen aan het hoofd van een verdediging dat in zes van de laatste acht wedstrijden van het reguliere seizoen de tegenstander onder de 20 punten wist te houden.

Ondanks het feit dat de Raiders één van de rivalen van de Broncos zijn was hoofdcoach John Fox blij voor zijn assistenten: “Ik denk dat elke assistent coach er van droomt om ooit hoofdcoach te worden, en het feit dat onze beide coördinatoren gevraagd worden getuigd van wat we dit seizoen als team bereikt hebben.”

Broncos cornerback Champ Bailey had ook lovende woorden, met name voor Dennis Allen: “Ik hoorde dat hij uitgenodigd is voor een gesprek, wat fantastisch nieuws voor hem is. Maar tegelijkertijd ben ik ook egoïstisch en hoop dat hij hier blijft. We missen al jaren stabiliteit met de constante veranderingen van coördinator. Het zou fijn zijn als we het komende seizoen met dezelfde coaches kunnen werken.”

Ook Tampa Bay zou interesse hebben in Mike McCoy, al hebben de Buccaneers de Broncos nog niet om toestemming voor een gesprek gevraagd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen