NFL brengt meer wedstrijden naar Londen

Door

Twickenham
De NFL gaat haar activiteiten in Londen nog verder uitbreiden. Vanaf volgend seizoen gaat de league namelijk ook competitiewedstrijden spelen op Twickenham, het nationale rugbystadion in de stad. Er is een akkoord voor drie wedstrijden in drie jaar, met de mogelijkheid dit aantal uit te breiden tot vijf duels.

De wedstrijden op Twickenham komen naast de wedstrijden op Wembley. Met dit stadion heeft de NFL nog een contract tot 2020 voor minstens twee wedstrijden per seizoen. Vanaf 2018 krijgt het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur ook nog minimaal twee wedstrijden per seizoen.

Aantal wedstrijden
Dit betekent dat het aantal wedstrijden in Londen langzaam verhoogd gaat worden, maar nog niet zeker is hoeveel wedstrijden er per jaar definitief in de Engelse hoofdstad gespeeld gaan worden. De komende twee seizoenen zullen dit er minimaal drie zijn, maar voor 2018 liggen er nu dus contracten voor vijf competitiewedstrijden in Londen, namelijk twee op Wembley, twee bij de Spurs en een op Twickenham. Daarna loopt het contract met Twickenham af en zou het aantal wedstrijden in Londen weer verlaagd kunnen worden tot vier.

Mark Waller, NFL vice president en verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding is blij met de wedstrijden op Twickenham.

“We are committed to continuing to grow our sport in the UK and believe that adding Twickenham Stadium to our roster of host venues in London is further evidence of that commitment. We are very excited to give our fans the opportunity to enjoy NFL action at another world-class venue famous for attracting loyal and passionate fans from across the globe.”

De toevoeging van het bekende rugbystadion past bij de internationale ambities van de league. Vorige maand maakte de NFL al bekend dat het ook wedstrijden wil spelen in Mexico City en Duitsland en dat er zelfs gekeken wordt naar de mogelijkheden om naar Zuid-Afrika en Australië te gaan. Voor deze bestemmingen zijn er echter nog geen contracten afgesloten zoals met de drie Londense stadions.

Foto: David Iliff. License: CC-BY-SA 3.0

4 Reacties
 1. Pim 5 jaar ago

  Is het goed te doen om kaarten te kopen voor die wedstrijden?

 2. Mathijs 5 jaar ago

  Ik kom net terug uit London en ben blij met de ontwikkeling, Wembley blijft natuurlijk nog wel even speciaal maar het lijkt me niet onaardig om de komende jaren ook eens in andere stadions naar wedstrijden te kijken. Aan kaarten komen is trouwens redelijk goed te doen.

 3. Elzo 5 jaar ago

  Wat is de algemene opinie in Amerika hier eigenlijk over? Zijn ze blij dat hun sport wereldwijd meer bekendheid krijgt of is het zonde dat ze wedstrijden kwijtraken?

  Van de gemiddelde reactie op de NFL Facebook pagina word je ook niet veel wijzer helaas ;p

 4. Chris 5 jaar ago

  Ik geloof niet dat er echt een overheersende mening is in de VS. Alleen fans van teams aan de westkust zijn niet altijd blij dat een wedstrijd van hun team om 6.30 uur plaatselijke tijd begint als die in Londen gespeeld wordt.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen