NFL 32-in-32: New Orleans Saints

Door

Atlanta Falcons v New Orleans Saints

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestaties in 2014. Vandaag gaan we verder met de New Orleans Saints

Terugblik

De New Orleans Saints maakten een bewogen jaar mee. In de competitie werd de ploeg meegesleurd in de negatieve spiraal die de NFC South heet. Een jaar nadat de play-offs nog werden gehaald, met een winning record, grepen de Saints dit jaar naast de divisietitel en eindigden met zeven overwinningen tegen negen verliespartijen. Ups en downs werden met elkaar afgewisseld, zo getuigen de overwinningen op de Green Bay Packers en de Pittsburgh Steelers en de verliespartijen tegen andere ploegen uit vorm, zoals Cleveland, Atlanta en San Francisco.

Transfers

IN

CB Brandon Browner (New England Patriots)

DE Anthony Spencer (Dallas Cowboys)

RB C.J. Spiller (Buffalo Bills)

CB Kyle Wilson (New York Jets)

C Max Unger (Seattle Seahawks)

LB Dannell Ellerbe (Miami Dolphins)

OUT

LB Curtis Lofton (Oakland Raiders)

CB Patrick Robinson (San Diego Chargers)

NT Tyrunn Walker (Detroit Lions)

CB Corey White (Dallas Cowboys)

TE Jimmy Graham (Seattle Seahawks)

WR Kenny Stills (Miami Dolphins)

LB Junior Galette (Washington Redskins)

RB Pierre Thomas (free agent)

G Ben Grubbs (Kansas City Chiefs)

Al op de eerste dag van de free agency periode waren de Saints, en met name de offense, nadrukkelijk in het nieuws. De ploeg ruilde zonder probleem de beste tight end in de NFL, Jimmy Graham, voor de first round pick van de Seattle Seahawks. Ook steunpilaar Ben Grubbs werd in de etalage gezet en Kenny Stills werd naar Miami gestuurd. De opmerkelijke deals (de Saints haalden gemiddeld de meeste offensive yards van de NFL het afgelopen seizoen) deden velen even fronsen, maar het lijkt erop dat de Saints komend seizoen een compleet andere koers gaan varen om weer aan de top van de NFC South te komen.

Running back C.J. Spiller, die in Buffalo de strijd had verloren van LeSean McCoy, kwam over naar NOLA, evenals Brandon Browner, die een Super Bowl won met de Patriots. Daarnaast lijken ook aanwinsten Kyle Wilson, Max Unger en Anthony Spencer zich op te kunnen maken voor een startersplek bij de Saints.

NFL Draft

NO DRAFT

Dankzij de deals van Jimmy Graham en Devon Stills mochten de Saints in de eerste drie rondes al vijf keer kiezen. Een luxepositie waarmee al snel kwetsbare plekken konden worden opgevuld en bij New Orleans lagen die vooral op het defensieve vlak. Uitzonderingen daargelaten (Andrus Peat en Garrett Grayson), was het all about the defenseStephone Anthony liet goede dingen zien bij Clemson, terwijl vooral Hau’oli Kikaha een hele goede speler kan worden voor de Saints. Met P.J. Williams kwam er een prima cornerback bij voor een relatief lage pick en ook de atletische Davis Tull kan een steal worden

Offense

NO OFF

De aanval van de New Orleans Saints stond vorig jaar goed, maar daar is in het offseason grondig verandering in gebracht. Er wordt niet meer ingezet op één target á la Jimmy Graham, maar meerdere spelers die voor mismatches moeten gaan zorgen.De offensive line die er nu staat heeft ervaring en is vrij goed op elkaar ingespeeld. De komst van Max Unger komt het team alleen maar ten goede, zeker omdat de center positie bij de Saints maar met moeite werd opgevuld.

Dan komen we bij de receivers, waar echt kwalitatief goede spelers ook op één hand zijn te tellen. Het vertrouwen ligt nog steeds bij de veteraan Marques Colston en de jongeling Brandin Cooks, maar de Saints hebben in Seantavious Jones en Brandon Coleman nog twee extra wapens. Blijven nog over Mark Ingram, die weer eens wat liet zien en de nieuwkomer C.J. Spiller die een een belangrijke spil moeten worden in de running game van de Saints.

Defense

NO DEF

De defensie van de Saints was toe aan een upgrade en die kwam er ook. Dannell Ellerbe kwam over van de Dolphins,er werd geïnvesteerd in de secondary met het aantrekken van Brandon Browner en Kyle Wilson en in de Draft werden maar liefst drie linebackers gekozen. Op het oog ziet de verdediging er nu een stuk beter uit en zeker de passing defense zal er beter voor staan dan vorig jaar. Het is te hopen dat Kenny Vaccaro zijn vorm uit 2013 weer gaat vinden en dat Jairus Byrd, die het volledige seizoen miste vanwege een blessure, fit weet te blijven.

Prognose

De New Orleans Saints hopen een beetje uit de sleur te komen en maken een goede kans om bovenin de NFC South te eindigen. Zeker nu de grote concurrent Carolina een sleutelspeler heeft verloren in Kelvin Benjamin, gloort er weer hoop in de Superdome. Als de plannen van coach Sean Payton goed verlopen en de defense van Rob Ryan dit jaar wel zijn werk doet, kunnen de Saints nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen in het reguliere seizoen. Een play-off run moet er wel in kunnen zitten, zelfs voor dit NFC South team.

Record: 9-7

Foto: Getty Image

7 Reacties
 1. Daan van Kooten 5 jaar ago

  Ik moet het nog zien met zo’n matig corps aan WR’s en geen ster als RB. Vielen vorig jaar al tegen met 7-9 record met een makkelijk schedule en zie niet hoe ze dat dit jaar gaan verbeteren.

 2. Jeroen 5 jaar ago

  Raar dat iemand als Brees niet aan een of twee goede receivers wordt gekoppeld.

 3. Dennis 5 jaar ago

  Ok, weinig diepte op #wr maar Cooks is echt wel een beest. Draft maar in je fantasy league gegarandeerd succes mits fit.

  • Jeroen 5 jaar ago

   Maar die had vorig jaar maar 3TDs. En +500 yards receiving. Dus wat nieuw volk zou welkom zijn bij de WRs.

   • Dennis 5 jaar ago

    6 wedstrijden gemist. Gaat de #1 WR worden van Brees, dan kun je wel rekenen op productie en Colston wordt weer een jaartje ouder en minder.

 4. Jeroen 5 jaar ago

  Ok dat wist ik niet. Laten we hopen dat Brees weer wat te gooien heeft.

 5. Roger 5 jaar ago

  Dat ze Jimmy Graham misschien niet konden behouden i.v.m. de salary cap kan ik wel begrijpen, maar ik vind het erg jammer dat ze Kenny Stills hebben laten gaan. Cooks liet mooie dingen zien voor zijn blessure vorig seizoen. Verder is het hopen dat Byrd gezond wordt/blijft en Vaccaro moet ook gaan presteren wil hij niet een bust worden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen