NFL 3-on-3: Wild Card editie

Door
BRETT CARLSEN/GETTY IMAGES

AFC: WIE HALEN DE WILD CARD ROUND?

In de AFC lijken de Steelers en Patriots redelijk zeker van de first round bye. Welke vier teams halen in die conference de wild card ronde?

Luuk Dokter:
Van twee teams kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze de wild card ronde bereiken: Jaguars en Chiefs. De kwaliteit en continuïteit van deze teams zijn te hoog om de wildcards mis te lopen. Verder zijn er nog drie teams die de komende weken stuivertje zullen wisselen: de Bills, Titans en Ravens. Alle drie hebben een 8-6 record en geen van de drie heeft twee gegarandeerde wins. Van dit trio zien de Ravens er het beste uit en lijken de Bills in staat om na 18 jaar te verrassen. De Patriots zijn niet te verslaan, maar de Dolphins wel en de Titans gaan steken laten vallen tegen de Rams en de Jags.

Klaas-Jan Ter Veen:
De Baltimore Ravens zijn op basis van hun schedule zo goed als zeker. Win out & get in. Waarschijnlijk pakken ze zelfs de No. 5 seed. De andere plek is wat lastiger te voorspellen omdat de Raiders de AFC West nog kunnen winnen. De Chiefs spelen een wisselvallig seizoen, dus het wordt daar nog heel spannend. Resumerend gaan we de Jaguars, Chiefs, Titans en Ravens terugzien in januari. Die kunnen allemaal van elkaar winnen, spanning gegarandeerd.

Pieter Brouwers:
De Bills gaan het niet redden. Zelfs bij winst op de Patriots zal Baltimore ze voorbijgaan – mits die zelf geen fout maken. Verder zal er niet veel meer veranderen in de AFC, qua playoff deelname.

Ook leuk om te lezen