NFL 3-on-3: De Eli Manning-editie

Door
Eli Manning, verbannen naar de bank (Patrick McDermott/Getty Images)

1. ELI MANNING OP DE BANK

Coach Ben McAdoo nam al een aantal controversiële beslissingen dit seizoen, maar het passeren van Eli Manning is toch wel de meest opvallende. De quarterback zelf was er zichtbaar emotioneel onder.

Hij kreeg ook bijval van een aantal NFL-legendes. De eerste vraag van dit drieluik is simpel. Wat vinden jullie van de beslissing om hem te passeren?

Chris van Dijk (CvD): Dat de Giants kijken naar hun toekomst dat is nog wel te verdedigen. Het is een dramatisch seizoen, en met Eli gaat het echt niet meer beter worden. Alleen is de keuze voor Smith een vreemde. Geef dan het vertrouwen aan rookie Davis Webb en kijk of hij de potentie heeft om de opvolger van Manning te worden.

Luuk Dokter (LD): Ondanks het feit dat Eli Manning al enkele jaren niet presteert op het niveau van een NY Giants quarterback, had zijn aftocht wat meer cachet moeten hebben. Uiteindelijk heeft hij de Giants ook veel gebracht en behoort hij tot de Giants Greats.

Niettemin is de beslissing om hem te passeren logisch met het oog op “kijken wat we op de bank hebben zitten”. Echter, deze beslissing had een paar seizoenen eerder genomen moeten worden en de Giants hadden een opvolger klaar moeten hebben. Dan had Manning het afscheid kunnen krijgen dat hij verdient.

Jules Huijnen (JH): De timing is belachelijk. Vooropgesteld: Eli is niet meer de QB van vroeger. Zijn arm laat hem in de steek en waar hij nooit een mobiele QB was lijkt hij dit seizoen echt op een standbeeld. Maar in de situatie waar de Giants zich bevinden gaan Geno Smith en Davis Webb ook niet floreren. Geno Smith heeft bij de Jets laten zien dat hij geen franchise QB is (en is ook geen mobiele QB). Webb is blijkbaar niet goed genoeg om Geno te passeren op de depth chart dus dan mag je concluderen dat hij ook niet de toekomst van de franchise is.

Eli is een All-Time Great voor de Giants en heeft zo’n beetje alle passing records. Geef hem dan ook het afscheid wat hij verdiend. Als je komend seizoen met iemand anders als QB verder wil dan is dat te begrijpen. Dat is echter ook mogelijk zonder Manning op deze manier te kijk te zetten. Dan draft je een nieuwe QB (een hoge pick heb je toch wel) en maak je een plan waar Eli wel of geen onderdeel van uitmaakt maar waarbij het duidelijk is dat de nieuwe QB de man van de toekomst is. Zo heeft Eli ook ooit de plek van Kurt Warner overgenomen. Dit is een actie van coach McAdoo om de schuld bij iedereen behalve hemzelf te leggen. Kijken naar de toekomst? Hopelijk maakt hij daar zelf geen onderdeel meer van uit.

8 Reacties
 1. Jetsfan 3 jaar ago

  Ik heb ondanks mijn liefde voor de Jets helemaal niets tegen de Giants en al helemaal niet tegen de familie Manning. Het is duidelijk: dit doe je gewoon niet bij iemand met zo’n staat van dienst. Als de Giants in kansrijke positie de play offs dreigen te missen door een falende Manning, OK. Maar dit gaat helemaal nergens over. Het seizoen is al een maand voorbij en Geno Smith die de veters van Manning’s schoenen nog niet van een afstand mag bekijken neemt het over. Geno Smith kan zich onsterfelijk maken door botweg te weigeren.

  • Bibi 3 jaar ago

   Wij zijn al maanden op zoek naar een Jetsfan voor onze Dutch Nfl Trash talk groep.. mogen we je toevoegen?

 2. Jetsfan 3 jaar ago

  Als dat op een normale internet site is vind ik het prima, ik zit nl. op facebook, twitter etc.

 3. Jetsfan 3 jaar ago

  Ik laat even een essentieel woord weg. Ik bedoel te zeggen dat ik juist NIET op Facebook en Twitter zit.

 4. Bibi 3 jaar ago

  nee het is een whatsapp groep.. Dus alleen via de telefoon 🙂

 5. Jetsfan 3 jaar ago

  Prima hoor, zeg maar wat ik moet doen.

 6. Bibi 3 jaar ago

  Je krijgt een mailtje van sportamerika.nl , dan komt het allemaal goed!

  • Dennis Verhoeven 3 jaar ago

   Leuk, Bibi! Mag ik de Raiders vertegenwoordigen?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen