New York Rangers naar Stanley Cup Finals

Door

New York Rangers is de eerste ploeg die zich geplaatst heeft voor de Stanley Cup Finals. In wedstrijd 6 werd Montreal Canadiens met 1-0 opzij gezet, genoeg voor een 4-2 zege in de serie. Het is voor het eerst sinds 1994 dat de Rangers weer eens in de finale staan. De gewonnen Prince of Wales Trophy werd door de Rangers traditioneel met geen vinger aangeraakt.

Het wordt ook de eerste keer dat doelman Henrik Lundqvist acte de présence geeft in de grote finale. De Zweedse doelman, door velen beschouwd als één van de beste ter wereld, speelde een zwakke vijfde wedstrijd (7-4 nederlaag) maar nam met een shutout revanche voor die prestatie in wedstrijd 6.

 

De winnende goal werd gemaakt door Dominic Moore. Een mooie eer voor Moore, die vorig seizoen het complete seizoen miste doordat zijn vrouw in januari 2013 overleed aan leverkanker.

Brandon Prust bood tijdens het traditionele handen schudden zijn excuses aan, aan Derek Stepan. Prust blesseerde Stepan in wedstrijd 3 van deze wedstrijd dusdanig aan zijn kaak, dat Stepan de komende zes weken enkel vloeibaar voedsel kan eten. Stepan miste na een operatie slechts wedstrijd 4 en keerde in wedstrijd 5 terug op het ijs met 2 goals.

De Rangers zullen, op basis van de mindere resultaten in het reguliere seizoen, de finale spelen zonder thuisvoordeel. Het thuisvoordeel behoort toe aan de winnaar van de serie Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks. Beide ploegen presteerden beter dan de Rangers in het reguliere seizoen. De Kings verdedigen op dit moment een 3-2 voorsprong in die serie. De eerste wedstrijd in de finale zal plaatsvinden op woensdag 4 juni.

Ook leuk om te lezen