New York Jets verlengen contract Mark Sanchez

Door

De New York Jets zorgden vrijdagavond vorig enig hoofdschudden door het verlengen van het contract van quarterback Mark Sanchez. Door drie jaren aan zijn huidige contract toe te voegen zal Sanchez de komende vijf jaar 58.25 miljoen dollar verdienen. Alleen de eerste twee jaren zijn volledig gegarandeerd. De contractverlenging helpt de Jets 6.4 miljoen dollar aan salary cap ruimte vrij te maken.

De verlenging komt onverwacht gezien het feit dat Sanchez nog twee jaren op zijn oude contract had, en het afgelopen seizoen weinig progressie boekte. Vlak na het seizoen zei general manager Mike Tannenbaum nog dat Sanchez “niet goed speelde.” De Jets leken interesse te hebben in quarterback Peyton Manning, maar nu die onhaalbaar is lijkt het verlengen van Sanchez’ contract meer een vorm van vertrouwensherstel.

Er kan niet ontkend worden dat de Jets onder leiding van Sanchez twee maal de AFC Championship hebben bereikt, maar de manier waarop was niet altijd even mooi, en het afgelopen seizoen bevestigde de problemen binnen de aanval van New York.

Sanchez toonde zich tevreden met het contract: “Het is fijn om te weten dat de Jets in mij geloven en de komende jaren met mij door willen. Dit herinnerd het team eraan dat ik de leider ben.” Of dat werkelijk het geval is zal over enkele weken blijken wanneer het team, dat vorig seizoen omschreven kon worden als “disfunctioneel”, voor het eerst weer bij elkaar komt.

Mocht Sanchez het komende seizoen serieuze stappen gaan zetten dan heeft het team een erg vriendelijk contract in de boeken. Zo niet, dan kan het over twee jaar makkelijk afscheid van hem nemen. De New York Daily News was in ieder geval duidelijk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen