New York Jets tonen interesse in Michael Vick

Door

Detroit Lions v Philadelphia Eagles

Nu Michael Vick bij de Philadelphia Eagles is gepasseerd door Nick Foles is een vertrek uit de ‘city of brotherly love’ aanstaande.

Volgende maand wordt Vick een unrestricted free agent en naar verwachting zal hij niet al te veel moeite hebben om elders in de NFL aan de slag te kunnen.

Jets
Het meest voor de hand liggend zou een vertrek naar de New York Jets zijn. De Jets hebben met Geno Smith een jonge quarterback onder contract, maar met een veteraan als Vick in de gelederen verbeteren de Jets zich onmiddellijk op de belangrijkste positie in het American football.

Smith kan veel leren van Vick, daarnaast zal hij mentaal ook sterker moeten worden van concurrentie voor zijn positie. In zijn rookie-seizoen hadden de Jets geen echte backup achter Smith en presteerde hij dan ook wisselvallig.

Ryan
Voor Jets-coach Rex Ryan zou het ook geen onlogische beslissing zijn. De consensus is dat hij niet zoveel krediet meer heeft, dus hij is gebaat bij een goed seizoen, wil hij zijn baan in New York houden. Met Vick heb je in ieder geval een speler die weet hoe het is om voor de playoffs te strijden mochten de prestaties van Smith ondermaats blijven.

Bij de Philadelphia Eagles speelde Michael Vick al eens onder offensive coordinator Marty Mornhinweg, deze bekleedt nu dezelfde functie in New York. Mornhinweg is dus bekend met de kwaliteiten van Vick, terwijl de laatste geen vreemde is in het systeem van de OC.

McCown
Een andere speler die in verband wordt gebracht met de New York Jets is Josh McCown, die het afgelopen seizoen indruk maakte toen hij als backup bij de Chicago Bears de geblesseerde Jay Cutler moest vervangen. McCown wordt ook in verband gebracht met de Tampa Bay Buccaneers en ook een langer verblijf in Chicago is niet uitgesloten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen