New York Giants winnen van 49ers, record voor Eli Manning

Door

CRFqQxRUkAEYqjd.jpg-large

In een spectaculaire pot football tussen de New York Giants en de San Francisco 49ers, hebben de Giants onder leiding van een recordbrekende Eli Manning, en met een winnende touchdown catch van Larry Donnell met nog slechts één-en-twintig seconden op de klok, de wedstrijd uit het vuur gesleept: 30-27.

Manning was goed voor 41 (!) completions en noteerde overwinning nummer 102 uit zijn carrière voor de Giants. Daarmee is hij nu hun recordhouder. Er wordt veel gezegd en geschreven over de tweevoudig Super Bowl winnaar, maar wat hij tijdens deze wedstrijd liet zien, maakte meteen duidelijk waarom hij twee ringen verdient heeft.


Juweel van een drive

De winnende drive ging over in totaal 82 yards en met een 12-yard pass werd Donnell in de endzone gevonden. Even daarvoor nog had Carlos Hyde, met nog 1:45 op de klok, via een 2-yard run de 49ers op voorsprong gezet. Maar tijdens een wedstrijd met vele grote plays en langdurige drives, was Manning uiteindelijk de grote man.

Nummer drie op rij

De overwinning betekende nummer drie op rij, waarmee de Giants met een 3-2 record nu aan de leiding gaan in de NFC East. Voor de 49ers was het de vierde nederlaag op een rij en staan nu op een teleurstellende, maar verwachte 1-4.

Colin Kaepernick was goed voor 23-uit-35 met een totaal van 262 yards en twee touchdowns. WR Boldin speelde een goede wedstrijd en was één van de makers van een touchdown aan de zijde van de Bay Areanen. Hij noteerde acht receptions, goed voor 107 yards.

Van groot belang

Aan de zijde van de Giants was Odell Beckham Jr weer van groot belang. Hij viel uit in de wedstrijd met een hamstringblessure, maar keerde met minder dan twee minuten op de klok terug op het veld voor wat de winnende drive zou worden. OBJ had zeven receptions voor 121 yards aan terreinwinst. Na afloop van de wedstrijd kon hij zijn emoties nauwelijks in bedwang houden:

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen