New York Cosmos wint historische wedstrijd op Cubaanse bodem

Door

NY Cosmos

Voor het eerst sinds 1999 heeft een Amerikaans sportteam een officiële (sport) wedstrijd gespeeld op Cubaanse bodem. Afgelopen dinsdagnacht won New York Cosmos  in een vriendschappelijke wedstrijd met 4-1 van het nationale elftal van Cuba.

Banden herstellen

De wedstrijd tussen NY Cosmos en Cuba stond in het teken om de diplomatieke banden tussen beide landen te versterken. Het was voor het eerst sinds de eeuwwisseling dat een Amerikaans sportteam op Cubaanse bodem mocht aantreden.

Het werd een feestelijke avond voor beide kampen, want de uitslag van deze wedstrijd deed er eigenlijk niet toe.

cosmos 1

De twee landen stonden tegenover elkaar sinds 1959, toen Fidel Castro de macht greep. Daarna riep hij Cuba uit tot een communistisch land. In 1961 sloot Washington de ambassade in Havana, waarmee de diplomatieke betrekkingen tot een einde kwamen.

Door het spelen van deze historische wedstrijd worden de banden tussen Amerika en Cuba versterkt. Sinds eind 2014 zijn President Barack Obama en de Cubaanse President Raúl Castro, bezig de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen te herstellen.

Raul Pele
Voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd, was er een ontmoeting tussen Cuba-aanvoerder Yenier Marquez, Oud-NY Cosmos legende Pelé en NY Cosmos-speler Raúl.

Spaanse blikvanger

Bij New York Cosmos speelde de Spaanse spits Raúl González Blanco, beter bekend als Raúl, de wedstrijd volledig uit. De oud-aanvaller van Real Madrid had met 2 assists een belangrijk aandeel in de uiteindelijk overwinning van de Cosmos.

Foto: New York Cosmos & Getty Images

Ook leuk om te lezen