New York Cosmos strikt Real Madrid-legende

Door

60496-wppt_main_1766930298

De 37-jarige Raul Gonzalez Blanco beter bekend als Raul, gaat komend seizoen spelen voor de New York Cosmos. Na zijn avontuur in Qatar was Raul clubloos en leek een pensioen nabij. Naar verluidt bood Real Madrid hem een functie als technisch directeur aan, maar Raul wil zijn voetbalschoenen nog niet aan de wilgen hangen.

In 2015 zal Raul spelen voor de New York Cosmos, wat uitkomt in de Amerikaanse eerste divisie (NASL) Daarnaast zal de oud Spaans-international een jeugdopleiding opzetten, waarvan hij zelf het hoofd zal worden. Dit project verkiest Raul dus boven een terugkeer bij Real Madrid (kantoorbaan)

We kennen Raul natuurlijk van zijn tijd bij Real Madrid. In 1994 maakt hij zijn debuut bij de Madrilenen, en hij speelt maar liefst 550 wedstrijden voor Real Madrid. In het maagdelijke wit groeit Raul uit tot een absolute clubicoon. Met Real Madrid behaalt Raul 6 landstitels en wint hij 3 maal de Champions League.

Maar door de toennemende concurrentie besluit de dan 33-jarige Raul in 2010 te vertrekken naar Schalke 04. Bij de Duitsers wint hij de DFB pokal en de Duitse Supercup. Met Klaas Jan Huntelaar vormt Raul een superduo, maar het levert die Koningsblauen niet een gewenste kampioenschap op.

Na zijn avontuur bij Schalke 04 weet Al Sadd hem te verleiden voor een avontuur in de zandbak. In maart van dit kalenderjaar speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Al Sadd, maar aan een pensioen wil Raul nog niet denken, en begint met frisse zin aan zijn avontuur bij de New York Cosmos.

Overigens zijn de Cosmos nog in onderhandeling met Demy de Zeeuw over een eventuele samenwerking. Met de komst van (Internationale) topspelers hoopt men te promoveren naar het hoogste niveau (MLS)

Ook leuk om te lezen