New Mexico Bowl prooi voor Colorado State

Door

Colorado v Colorado State

De eerste bowl wedstrijd van dit seizoen was er gelijk één om de vingers bij af te likken. In de New Mexico Bowl had Washington State lange tijd de overhand, maar afmaken konden ze het niet. Dankzij een ongekende comeback kan Colorado State het seizoen afsluiten met een feest en een goed gevoel: 48-45.

Washington State was op voorhand de favoriet en die rol wisten ze lang waar te maken. Washington State quarterback Connor Halliday was goed voor maar liefst vijf touchdown passes in de eerste helft. Op enig moment was de voorsprong zelfs 35-13. Colorado State weigerde echter op te geven en zorgde er telkens voor om weer in de buurt te komen.

Kapri Bibbs met een fantastische 75 yards touchdown run.
Kapri Bibbs (Colorado State) met een fantastische 75 yards touchdown run.

Met nog vijf minuten te gaan, een 45-30 voorsprong op het bord en de bal in eigen bezit leek er niets meer fout te kunnen gaan voor Washington State. Tijdens bowlgames kunnen er echter vreemde dingen gebeuren, want Colorado State wist de drive van Washington State te stoppen en kreeg de bal weer in bezit na een punt. Anderhalve minuut later haalden ze de end zone, was de stand 45-37 en kwam hun opponent in het nauw.

Washington State stort in

Sterker nog, wat volgde was een complete ineenstorting van Washington State. Bij het volgende balbezit raakten ze de bal kwijt door een fumble, waardoor Colorado State met nog dertig seconden op de klok gelijk kon maken. Overtime leek onvermijdelijk, maar de gifbeker was nog niet leeg voor Washington State. Bij de kickoff na de laatste touchdown volgde er opnieuw een fumble van Washington State, waardoor Colorado State een onwaarschijnlijke comeback kon afmaken door in de slotseconde een fieldgoal te trappen.

De New Mexico Bowl was in ieder geval pure reclame voor het bowlseizoen. Gelukkig kunnen we nog ruim twee weken volop genieten en het echte spektakel moet eigenlijk nog beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen