Nederlanders in actie tijdens Spring Training

Door

Vijf Nederlanders kwamen gisteren in actie in Spring Training wedstrijden in Florida en Arizona. Shairon Martis (foto) maakte zijn seizoensdebuut, Jair Jurrjens maakte zijn tweede start, Kenley Jansen gooide zijn tweede inning van het seizoen en Greg Halman en Roger Bernadina speelden beide een deel van de wedstrijden van hun teams.

Jurrjens mocht in de wedstrijd tegen de Tigers, die live werd uitgezonden op ESPN, starten en 3 innings gooien. Zijn eerste twee innings kwam hij niet in de problemen, maar de derde inning ging het iets minder.

Hij gaf drie hits op, waaronder deze verre home run, en kreeg twee verdiende punten tegen. Positief was dat hij geen vier wijd gooide en weinig moeite leek te hebben om zijn spots te raken. De Braves wonnen de wedstrijd met 4-3 na een walk-off single van Mat Young.

Kenley Jansen had ook in zijn tweede inning van deze Spring Training weinig moeite. Hij kreeg weliswaar een honkslag tegen en gooide een keer vier wijd, maar de honklopers wisten niet te scoren. De Dodgers verloren de wedstrijd van de Reds met 3-1.

Martis maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting voor de Washington Nationals. Hij mocht als reliever de zesde inning gooien in een wedstrijd tegen de St. Louis Cardinals. Hij kreeg drie honkslagen tegen en twee onverdiende punten dankzij een vangfout, die hij zelf maakte.

Geen goede start van Spring Training voor Martis, die een heel erg goede ST moet draaien om een plek op het active roster te winnen.

In dezelfde wedstrijd, die door de Cardinals met 7-5 wonnen, kreeg Bernadina als invaller een slagbeurt. Hij sloeg een grondbal naar de tweede honkman en werd uitgegooid.

Tenslotte was er nog Greg Halman, die voor de Mariners in de wedstrijd tegen de White Sox in het rechtsveld begon en twee slagbeurten kreeg. Hij sloeg een honkslag, een grondbal ‘up-the-middle’ en werd een keer uitgegooid door tweede honkman Gordon Beckham. De Mariners verloren de wedstrijd uiteindelijk met 6-1.

De kans is groot dat we vanavond in elk geval Andruw Jones in actie zullen zien in de wedstrijd tussen de Yankees en de Red Sox (Om 1 uur ’s nachts live te zien op MLB.tv). Voor de rest is het nog even afwachten wie we in actie zullen zien komen.

Foto: blog.prorumors.com

Ook leuk om te lezen