Nederlander Xander Bogaerts tweede op prospects lijst

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game Five
Xander Bogaerts is het één-na-beste talent in baseball aldus MLB.com. De Arubaan, die in oktober met de Boston Red Sox de World Series won, moet alleen zijn meerdere erkennen in Minnesota Twins toptalent Byron Buxton.

Dit is het laatste jaar dat Bogaerts in het lijstje voorkomt, dat vorig jaar nog werd aangevoerd door Nederlander Jurickson Profar. Bogaerts zal komend seizoen starten voor de Red Sox en komt daarmee niet meer in aanmerking voor talentenlijstjes.

MLB.com over Bogaerts:

Gedurende zijn tijd in de big leagues liet Bogaerts zien hoe speciaal hij is. Hij gebruikt zijn fijne, gebalanceerde swing om hard contact te maken en kan de bal naar alle plekken in het veld slaan. Hij heeft veel ruwe kracht en weet hoe hij daarmee om moet gaan.

Bogaerts kreeg speeltijd op het derde honk en op korte stop en kan beide posities spelen. Scouts zeggen dat hij uiteindelijk te groot zal zijn voor korte stop, maar niets houdt hem tegen om daar nu te spelen. Hij heeft veel range, goede handen en een sterke arm.

Bogaerts is overigens niet de enige Red Sox op de lijst. De kampioenen hebben met negen spelers in de top honderd de meeste talenten in de MLB.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen