Nederlaag Celtics na trade Perkins

Door

Na een dag vol met trades namen de Boston Celtics het in Denver op de Nuggets. Er leek lange tijd niks aan de hand voor het team van Doc Rivers, maar na een dramatische vierde kwart stonden de Celtics toch met lege handen. De Nuggets wonnen in eigen huis met 89-75.

De ploeg uit Boston was met slechts negen spelers afgereisd naar het duel na een dag waarin het vijf spelers zag vertrekken. Kendrick Perkins en Nate Robinson vertrokken naar Oklahoma City Thunder, Semih Erden en Luke Harangody gingen naar de Cleveland Caveliers en de Sacramento Kings zagen Marquis Daniels komen.

,,Het was een verschrikkelijk moeilijke dag om te basketballen,” gaf Kevin Garnett na afloop toe. ,,We konden ons moeilijk concentreren. Het voelt alsof we een familielid zijn kwijt geraakt.”

De captain van de Celtics, Paul Pierce, ging nog even. ,,Ik haat het om een teamgenoot als Perk te moeten kwijt raken. Hij betekende zoveel voor ons en dan nog geeneens alleen op het veld. Daarbuiten was hij echt van grote waarde.”

Dat de Celtics er niet bij waren met hun hoofd, bleek wel in het vierde kwart. De Nuggets, waar Kenyon Martin uitblinker was met 18 punten en 10 rebounds, eindigden de wedstrijd namelijk met een 16-0 run en stelden daarmee de zege veilig.

Door de zege staan de Nuggets nu op een gedeelde vijfde plek in de Western Conference met een 34-25 record. Tevens is het team nu een 2-0 na het ‘Melo-tijdperk’.

De Celtics staan ondanks de nederlaag nog steeds bovenaan met Eastern Conference. Dat kwam mede doordat de Miami Heat op bezoek bij de Chicago Bulls ook verloor.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Nuggets.

Foto: theepochestime.com

Ook leuk om te lezen