NCAA: Zeller bezorgt Hoosiers zege, upset Badgers

Door

Het is Tournament Week in de NCAA en een van de favorieten waarnaar wordt gekeken zijn de Indiana Hoosiers. De nummer drie van het land in het reguliere seizoen had in de kwartfinale van het conference-toernooi in de Big Ten geen moeite met de Illinois Fighting Illini. Onder leiding van Cody Zeller, die goed was voor 24 punten, wonnen de Hoosiers met 80-64. Zeller zette een knappe allround prestatie neer met ook nog eens negen rebounds, twee steals en twee blocks. Teamgenoot Victor Oladipo zorgde voor het atletisch hoogtepunt van de avond met een 360 dunk.

In de halve finale treedt het als eerste geplaatste Indiana aan tegen de Wisconsin Badgers. De Badgers, als vierde geplaatst, waren in de kwartfinale te sterk voor de Michigan Wolverines. Wisconsin pakte een 68-59 een verrassende zege. De twee teams hadden een gelijk resultaat in de Big Ten Conference (12-6), maar de Wolverines eindigden het seizoen als de nummer zes van het land, terwijl de Badgers op een 22e positie stonden.

Na een hele matige eerste helft (37 punten in totaal) leidden de Wolverines met drie punten, maar in een spectaculaire tweede helft (beide teams kwamen nu tot 90 punten) trokken de Badgers aan het langste eind. Met dank aan wie anders dan Treavon Jackson, die goed was voor zestien punten en drie assists.

Het is een drukke avond in de NCAA. Later komen nog de als tweede geplaatste Duke Blue Devils, Louisville Cardinals (4), Georgetown Hoyas (5), Kansas Jayhawks, (7), Michigan State Spartans (8), Ohio State Buckeyes (10) en UCLA Bruins (21) in actie.

Ook leuk om te lezen