NCAA Tournament – Players 2 Watch, Final Four

Door

Final Four

Het is eindelijk zover: de Final Four ronde. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze achtste editie kijken we naar Jahlil Okafor en kijken we naar de matchup tussen Frank Kaminsky en Cauley Stein.

Okafor en Jones samen naar de titel

Jahlil Okafor en Tyus Jones ontmoetten elkaar voor het eerst toen ze beiden acht jaar oud waren. Na een aantal jaar als teamgenoten bij het jeugdteam van de Verenigde Staten besloten ze samen te spelen bij Duke. De beste vrienden zijn enige eerstejaars in het team van Coach Mike Krzyzewski. Jones hebben we al een keer behandeld in deze rubriek, maar Jahlil Okafor nog niet.

Okafor is met zijn 2 meter 11 een reus onder de basket. Hij werd dit jaar al verkozen tot ACC speler van het jaar, Freshman van het jaar en een NCAA All-American. Het grote talent wordt de eerste of tweede keuze in de draft, en als hij zijn groei door zet zal hij over enkele jaren herenigd worden met Coach K in het nationale team van de Verenigde Staten.

Kaminsky op zoek naar revanche tegen Stein en Kentucky

Frank Kaminsky zag zijn droom om in een nationale finale te spelen in rook op gaan toen Wisconsin van Kentucky verloor in de 2014 Final Four. Willie Cauley-Stein zat op de bank met een blessure die hem de wedstrijd kostte. Hoewel hij de wedstrijd won zal hij net zo graag Kamisnky zijn eerste finale willen spelen.

Voor Kaminsky zal het zijn laatste kans zijn om een finale te spelen. De senior zit in zijn laatste jaar voor Wisconsin. Cauley-Stein zal er waarschijnlijk ook voor kiezen om naar de NBA te gaan, maar hij zou eventueel nog terug kunnen komen als hij dat zou willen. Ze zullen dus beiden honderd procent geven in deze wedstrijd zodat ze de kans krijgen om hun NCAA carrière af te sluiten met een titel.

Ook leuk om te lezen