NCAA Recap: UCLA verliest bij debuut Muhammad

Door

(11) UCLA Bruins @ Georgetown Hoyas, 70-78

Bij de Bruins maakte Shabazz Muhammad dan eindelijk zijn langverwachte debuut. De freshman en beste high school speler van Amerika miste de eerste drie wedstrijden van het seizoen vanwege een schorsing. UCLA presteerde echter prima met drie gewonnen duels. Het debuut van Muhammad bracht echter niet meteen het gewenste resultaat. Tegen de Hoyas liep het college uit Los Angeles namelijk tegen zijn eerste nederlaag aan.

Muhammad speelde een prima duel en kwam in 25 minuten tot vijftien punten. Logischerwijs kon Muhammad, die ook nog last had van een schouderblessure die hij een paar weken geleden opliep, niet meteen zijn stempel drukken op de wedstrijd. Maar Muhammad is een van de grootste kandidaten voor de eerste positie in de NBA Draft van volgend jaar, dus hij zal zich nog wel nadrukkelijker laten zien. In dit duel blonken Georgetown spelers Otto Porter en Markel Starks uit met respectievelijk 19 en 23 punten. Porter speelde een indrukwekkende all-round game en noteerde ook nog 11 rebounds, 5 assists, 5 blocks en 3 steals aan toe.

(1) Indiana Hoosiers @ Georgia Bulldogs, 66-53

Het beste collegeteam van dit jaar voldoet volledig aan de verwachtingen. De Hoosiers zijn het seizoen gestart met vier overwinningen op rij en ook de Bulldogs konden daar niets aan veranderen. Indiana begon stroef en had in de eerste helft een hoop spelers met foutenlast, onder wie sterspeler Cody Zeller. Zeller eindigde de wedstrijd uiteindelijk met slechts zes punten en vier rebounds (en vier turnovers).

In de tweede helft kwam de ploeg van coach Tom Crean echter sterk voor de dag en liet Georgia geen enkele kans op de zege. De defense hield de Bulldogs op slechts 23 punten en een schotpercentage van 34 procent en was offensief veel efficiënter dan in de eerste twintig minuten. Victor Olidipo werd topscorer met vijftien punten en Christian Watford en Jordan Hulls scoorden beiden veertien punten voor de Hoosiers.

Maui Invitational 

Het regent toernooien in het college basketball, maar het Maui Invitational is de meest prestigieuze. Eerder vandaag plaatsten we al de game winner in de buzzer van Butler Bulldogs, dat zich daarmee plaatste voor de halve finale die vannacht op het programma staan. In de halve finale staat Butler voor de zware opgave om voorbij North Carolina Tar Heels te komen. Het als negende geplaatste college was in de kwartfinale met 95-49 veel te sterk voor de Mississippi State Bulldogs. De Tar Heels zijn na vier duels nog ongeslagen en zijn de grote favoriet voor de toernooiwinst.

In de andere halve finale nemen Illinois Fighting Illini en Chaminade Silverswords het tegen elkaar op. Het nog ongeslagen Illinois was met 94-64 duidelijk te sterk voor de USC Trojans. De grootste verrassing kwam echter op naam van de Silverswords. De ploeg uit de Division II verraste de Texas Longhorns uit Divsion I met een pijnlijke 86-73 nederlaag. Het was pas de zevende zege die Chaminade pakte in de historie van het toernooi, dat voor het eerst in 1984 werd gespeeld. In al die jaren verloren de Silverswords maar liefst 76 wedstrijden.

Ook leuk om te lezen