NCAA: President Obama voorziet titel Indiana Hoosiers

Door

obamaMiljoenen mensen in Amerika en in de rest van de wereld vullen jaarlijks de NCAA Bracket in. March Madness is een van de mooiste basketball-evenementen van het jaar en hoogtepunt in Amerika is de keuze van de president. Barack Obama maakte zijn keuze woensdag bekend en hij voorziet een titel voor de Cody Zeller en zijn Indiana Hoosiers (bekijk hier de bracket van Obama).

Het zou de eerste keer sinds 2002 zijn dat Indiana in de Championship Game uitkomt (toen verloor de ploeg van de Maryland Terrapins), en de eerste titel sinds 1987. Met vijf kampioenschappen behoren de Hoosiers tot de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de NCAA. De ploeg van coach Tom Crean is echter uitermate wisselvallig, dus de kans dat Obama er naast zit is vrij groot (vorig jaar had de president het lef om de North Carolina Tar Heels over de Kentucky Wildcats als kampioen te voorspellen).

Obama komt voor de Final Four uit op de overall #1 seed Louisville Cardinals, Ohio State Buckeyes en Florida Gators. De Cardinals verliezen volgens de president de finale van de Hoosiers.

Ook meedoen aan de NCAA Tournament Bracket? Meld je aan en vul hier je SportAmerika Bracket in.

Ook leuk om te lezen