NCAA Players 2 Watch: Harrell gaat Saint Louis verpulveren

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag en morgen staat de Third Round op het programma in het NCAA Tournament. De winnaars stoten door naar de Sweet Sixteen. Die vindt plaats op 27 en 28 maart. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch.

In de Midwest nemen de Louisville Cardinals het op tegen de Saint Louis Billikens. De Cardinals speelden een zwakke wedstrijd tegen de Manhattan Jaspers en dat liet coach Rick Pitino ook weten. Hij zal zijn troepen op scherp zetten om de Billikens eens goed hun vet te geven. Montrezl Harrell zal weer op zijn best moeten acteren voor de Cardinals. De big man is de X-factor van dit team, nog meer dan ster Russ Smith. Als Harrell weer scoort en rebounds pakt zoals hij dat oh zo geweldig kan, zullen de Billikens smeken dat de wedstrijd erop zit.

Verder is het uitkijken of Adreian Payne opnieuw kan uitpakken. De big man van de Michigan State Spartans scoorde 41 punten in zijn openingswedstrijd tegen Delaware. Tegen de Harvard Crimson moet een topprestatie er opnieuw inzitten aangezien Hardvard niet beschikt over veel lengte. Misschien verkiest coach Tom Izzo dat anderen (Keith Appling, Gary Harris…) wat meer betrokken worden maar als Payne zich opnieuw top voelt, waarom niet opnieuw 40 punten scoren?

De Florida Gators hadden het niet onder de markt met de Albany Great Danes. Coach Billy Donovan was daarom nogal kritisch voor zijn team. Tegen de Pittsburgh Panthers moet het beter, véél beter. Pitt gaf de Colorado Buffaloes een pak voor de broek en bulken van het zelfvertrouwen. Het is aan Casey Prather daarom om zijn team op sleeptouw te nemen. Prather zal zijn killer drive veelvuldig moeten toepassen om de bigs van de Panthers in foutenlast te brengen. Als dat gebeurt, is Pitt een vogel voor de kat van de Gators.

In de Second Round wonnen de North Dakota State Bison verrassend van de Oklahoma Sooners. Lawrence Alexander was daarbij met voorsprong de man van de wedstrijd. Hij scoorde liefst 28 punten, pakte acht rebounds en deelde vier assists uit. Als Alexander opnieuw kan uitpakken met zo’n prestatie staan de Bison er goed voor tegen de San Diego State Aztecs.

 

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen