NCAA: Gonzaga aast op overall #1 seed

Door

WCC Basketball Tournament - Championship Saint Mary's v GonzagaDe Gonzaga Bulldogs hebben hun kandidatuur voor de overall eerste plaatsing bij de Big Dance die over een week van start gaat. De ploeg die aan het eind van het reguliere seizoen als landelijke nummer één stond genoteerd, won eerst de competitie in de West Coast Conference en was maandag ook de sterkste in het afsluitende conference toernooi. De Bulldogs sloten het seizoen af met zestien zeges op concurrenten uit de conference en nul nederlagen.

In de finale van de WCC troffen de Bulldogs de Saint Mary’s Gaels. Het wordt nooit echt spannend. De Bulldogs, niet voor niets de beste ploeg van het land, gaf de Gaels nauwelijks kansen. Bij rust was de voorsprong nog maar negen, maar binnen de kortste keren was het verschil opgelopen tot negentien punten. Daarna was de wedstrijd gelopen. Gonzaga pakte de zege met 65-51.

Uitblinker bij Gonzaga was Kelly Olynyk met 21 punten en 12 rebounds. Elias Harris was met 19 punten en 3 assists ook belangrijk. Bij de Gaels was guard Stephen Holt met 19 punten en 7 rebounds de beste speler.

Komende zondag wordt bekendgemaakt welke teams meedoen aan het NCAA Tournament en welke plaatsing ze krijgen.

Ook leuk om te lezen