NBA Update: PG-13 scoort 21, career-high voor Porz God

paul-george-cavaliers
Paul George gaat voor 31
Indiana mocht op woensdagavond aantreden tegen een LeBron-loos Cleveland (dat ook speelde zonder shooter J.R. Smith, die uit was met een verstuikte enkel). Daar hadden Paul George (21 punten, 11 rebounds) en Jeff Teague (20 punten) wel oren naar: samen gidsten ze de Pacers voorbij de onderbemande Cavaliers. Zonder een derde optie hadden Kevin Love (27 punten) en Kyrie Irving (24 punten) het moeilijk om de Pacers bij te houden, zeker omdat het scoren bij deze laatste vlot ging: vijf spelers klokten af met dubbele cijfers. Love en Irving combineerden voor 21-voor-43, hun ploeggenoten amper 14-voor-43. Een 6-0 run, afgesloten door een layup van Thaddeus Young met net geen zes minuten op de klok, besliste de contest.

De Pacers zijn nu 6-1 in Bankers Life Fieldhouse en 6-6 overall.
Career-high voor Porzingis
Kristaps Porzingis leverde misschien wel de beste wedstrijd van zijn carrière af tegen de Detroit Pistons. De boomlange Knick scoorde op de meest uiteenlopende manieren, goed voor een career-high 35 punten, net genoeg om ‘zijn’ Knicks voorbij de Pistons te stuwen, 105-102. Het was de zesde keer in zeven wedstrijden dat Kristaps minstens 20 punten in het mandje deed. Hij maakte 13 van zijn 22 pogingen. De Knicks hielden een voorsprong aan voor de laatste 32 minuten van de wedstrijd. De voorsprong kwam er in een weergaloze 2:03 in het tweede kwart toen Porz God 10 punten op rij scoorde.

Curry, Durant gaan voor 65 in W
In het tweede kwart maakten de Golden State Warriors het verschil. Ze scoorden 32 punten en limiteerden Toronto tot 15, wat zich vertaalde in een 66-53 lead met de tweede helft in zicht. Stephen Curry scoorde 35 punten (14 in het derde kwart) en deed ook zeven assists in het mandje. Forward Kevin Durant had 30-9-6. De Warriors stonden 18 punten los met 4:27 minuten te gaan, maar de Raps gaven zich niet gewonnen. Een driepunter van Terrence Ross herleidde het verschil tot zes punten.

DeMar DeRozan deed 34 punten in het mandje. Het was de negende keer in 11 wedstrijden dat hij minstens 30 scoorde.