NBA Recap: povere Clippers verliezen van stugge Nuggets

Voor de tip-off had Clippers coach Doc Rivers zijn team nog aangespoord om ‘goede gewoontes te creëren en de slechte gewoontes achterwege te laten’ in de aanloop van de Play-Offs. Die boodschap werd blijkbaar niet door iedereen even goed begrepen want Doc zag zijn team weer geweldig onderpresteren tegen de bescheiden Denver Nuggets. Thuis werd het 87-81 in het voordeel van Denver.
De Clippers kwamen sterk uit de startblokken en namen een snelle 11-2 start, maar dat zou dan ook de grootste voorsprong van de wedstrijd blijven voor Los Angeles. Denver boekte een 13-0 laat in het eerste kwart en deed datzelfde kunstje nog eens over met een 14-0 om de eerste helft af te sluiten met een ‘double-digit’ voorsprong. Kenneth Faried was de sterke man voor de Nuggets met 21 punten en elf rebounds in amper 22 minuten speeltijd.

Bij Chris Paul en co wilde het shot absoluut niet vallen. Paul (17 PTS, 10 ASTS) en Redick (20 PTS, 7-16 FGS) waren zoals zo vaak de enige starters met noemenswaardige productie voor LA. De rest van de Clippers wisten amper 35% van hun shots te raken, een erbarmelijke negen op 37, gecombineerd met zeventien turnovers. Voor Denver deden Danilo Gallinari en Gary Harris, met zestien en zeventien punten respectievelijk, ook nog een aardige duit in het zakje.
Na de rust leek Chris Paul zich geblesseerd te hebben, maar de schade leek goed mee te vallen en de kwieke LA point guard bleef de lijnen van zijn team uitzetten. Onder zijn impuls zagen de Clipper-fans hun ploeg terugkomen tot op vier punten na een Wesley Johnson driepunter, maar al gauw stonden de Nuggets alweer negen punten op voorsprong. Los Angeles kreeg meerdere kansen in de tweede helft om op gelijke hoogte te komen of zelfs de leiding te nemen, maar het ontbrak ze aan scorend vermogen op de juiste momenten.

Denver scoorde in het derde kwart amper achttien punten en leek naar het einde van de wedstrijd toe leken de mannen van ‘Lob-City’ weer het momentum te gunnen. Na enkele ‘hustle plays’ die twee opeenvolgende Jamal Crawford driepunters opleverden en het Staples Center weer deed opleven, kwamen de Clippers weer binnen handbereik.
In de finale vier minuten wisten de Clippers tot op twee punten terug te komen maar de offensieve ellende en gebrek aan slagkracht inside wreekte zich uiteindelijk en resulteerde dan ook in een onverwachte uitoverwinning voor de Nuggets. LA belandt zo op een 37-20 record, terwijl de Nuggets verbeteren naar 23-35.