NBA Recap: Portland Trail Blazers blijven winnen

Portland Trail Blazers v Houston RocketsHet gaat erg goed in Portland. De Trail Blazers hebben nog steeds met dezelfde vorm waarmee ze vlak voor de All-Star break speelden. Zondagavond pakten de Blazers hun vijfde overwinning uit de laatste zes wedstrijden, op bezoek bij de Indiana Pacers. De 102-111 winst op de Indiana Pacers toonde een terugkerend patroon aan: verdedigend zeer degelijk en aanvallend niet te stoppen.
De Blazers begonnen de wedstrijd ijzersterk, onder leiding van hun grote ster Damian Lillard kwamen ze al in het eerste kwart op een voorsprong van dubbele cijfers. Lillard was niet te stoppen, hij scoorde twintig van zijn 33 punten in de eerste twaalf minuten. Met 33 punten (11-23 FG, 5-8 3FG, 6-6 FT) werd Lillard de tweede Trail Blazer die 30 punten of meer scoort in vijf wedstrijden op rij. De Blazers konden naast Lillard ook rekenen op de twee reserves Myers Leonard en Gerald Henderson. Samen scoorden de twee bankspelers 38 punten (zeventien en negentien respectievelijk).

De Pacers hadden naast de aanval erg veel moeite met de verdediging van de Blazers. De Pacers kwamen in eigen huis nooit in het gewenste ritme, ze maakten slechts 43% van hun schoten en maar drie van hun veertien pogingen achter de driepuntlijn. Doordat de Pacers veel offensieve rebounds pakten (negentien tegenover acht van de Blazers) konden ze de wedstrijd nog redelijk spannend houden, maar er was weinig twijfel over wie de beste partij was. Paul George kon hier niets aan veranderen, met maar elf punten in 29 minuten (4-15 FG en 0-4 3FG) degradeerden de Blazers hem tot een non-factor.
Door de uitstekende serie wedstrijden zitten de Trail Blazers op een uitstekende positie. Met een record van 32-28 staan ze nog maar twee overwinningen achter op de Memphis Grizzlies, die de vijfde positie in de Western Conference bezetten. De Indiana Pacers zitten midden in de strijd om de laatste playoff plekken in het oosten. Ze staan wel zesde in hun Conference maar hebben slechts een halve wedstrijd voorsprong op de Detroit Pistons, die negende staan.
Miami Heat @ New York Knicks: 98-81

1. Jah… m.i. schiet Indiana te veel 3 puntschoten en hebben ze te weinig echt goede driepuntschutters (eigenlijk alleen George Hill is wat dat betreft enigszins constant).
    Ik zou het liefst zien dat Hill de rest van het seizoen een grotere rol zou krijgen in de aanval en dat als dat niet blijkt te werken hij volgend seizoen de 6e man van de Pacers wordt die de bank aanvoerd. Daar kan hij dan een veel groter deel van het spel voor zijn rekening nemen, iets waarmee hij vorig jaar juist zo succesvol was en een grote sprong voorwaarts mee maakte.
    Dat zou wat mij betreft dan verder betekenen dat er in ieder geval afscheid wordt genomen van huidig zesde man: Rodney Stuckey en evt. C.J. Miles. en er een fatsoenlijke, niet bejaarde, schutter op SG wordt aangetrokken die verdedigend in ieder geval average is.
    Ik denk dat dat de balans in het team in ieder geval veel goed zou doen.