NBA Week in Review: Paul George traint volledig mee, Derrick Rose weer geopereerd

Door

Detroit Pistons v Indiana Pacers

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere: Paul George traint volledig mee en Derrick Rose weer geopereerd.

Paul George
Het was een week vol blessureleed maar bij de Indiana Pacers was er een reden voor optimisme. Na de vreselijke beenbreuk, die hij tijdens de scrimmage van Team USA in Las Vegas afgelopen augustus opliep, trainde Paul George voor het eerst weer volledig mee met de groep.

Het was maar de vraag of George dit seizoen nog in actie zou gaan komen voor de Pacers, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het gaat gebeuren. Als de Pacers de play-offplaats, die ze dit weekend bemachtigden kunnen behouden tot George weer kan spelen, zou het nog zomaar lastig kunnen worden voor de ploeg die ze in de eerste ronde treffen. We zullen zien!

Anthony Mason overleden
Afgelopen zaterdag overleed Anthony Mason aan problemen met zijn hart. Mason werd slechts 48 jaar oud. Mason speelde van 1989 tot 2003 voor verschillende teams in de NBA, maar de meeste mensen zullen hem vooral herinneren als speler van de New York Knicks in de jaren negentig.

Mase stond bekend als een zeer sterke en fysieke speler in een periode, waarin de Knicks onder Pat Riley met hun harde spel schade aanrichtten en successen behaalden in de NBA. Hoewel hij een power forward was, had Mason een uitstekende dribbel, waardoor hij ook vaak als point forward speelde. De Knicks hebben het succes van de jaren negentig nooit meer weten te evenaren.

Derrick Rose weer geopereerd
Dinsdag werd bekend dat Derrick Rose weer geopereerd moest worden. Dit keer betrof het de rechterknie en ging het om een gescheurde meniscus. Afgelopen vrijdag ging hij onder het mes en werd het beschadigde deel weggehaald. Het was de derde keer in de afgelopen 34 maanden dat hij aan zijn knie geopereerd werd.

Zoals te lezen in bovenstaande tweet is de operatie succesvol verlopen. Er wordt geschat dat de point guard ongeveer vier tot zes weken nodig zal hebben voor revalidatie. De verwachting is dus ook dat hij dit seizoen nog voor de Chicago Bulls in actie komt.

Chris Bosh weer thuis
Chris Bosh werd vorige week met een bloedprop in zijn longen naar het ziekenhuis gebracht. De forward van de Miami Heat mist hierdoor de rest van het seizoen, maar toch was er positief nieuws afgelopen zaterdag. De Heat bracht naar buiten dat Bosh inmiddels thuis is en dus niet meer in het ziekenhuis hoefde te blijven.

Rip Hamilton stopt ermee
Richard Rip Hamilton kondigde donderdag in een aflevering van ESPN-programma “His & Hers” dat er een einde gekomen is aan zijn actieve basketballcarrière. Rip wilde dit seizoen eigenlijk nog een comeback maken, maar door blessures bleek dit toch onmogelijk.

Hamilton speelde, nadat hij het NCAA-kampioenschap voor het eerst in de geschiedenis naar UConn bracht, eerst drie jaar voor de Washington Wizards. Hierna werd hij getrade naar de Detroit Pistons waar hij negen jaar speelde en kampioen werd in 2004.

Russell Westbrook
Over Russell Westbrook was er afgelopen week zowel goed als slecht nieuws. Het goede nieuws was dat Westbrook het presteerde om drie wedstrijden op rij een triple-double op het scorebord te zetten.

Het slechte nieuws was dat Russ in de wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers zijn jukbeen brak, doordat hij tegen de knie van ploeggenoot Andre Roberson botste. Hij moest hiervoor geopereerd worden en miste daardoor de wedstrijd van zondag tegen de Los Angeles Lakers.

Earl Lloyd overleden
Afgelopen donderdag overleed Earl Lloyd. De eerste Afro-Amerikaanse speler ooit in de geschiedenis van de NBA. Lloyd werd 86 jaar oud.

Tegenwoordig is het natuurlijk ondenkbaar, maar in het begin was de NBA een blanke league. In 1950 kwam hier verandering in. Earl Lloyd werd de eerste gekleurde speler in de NBA.

Lloyd werd in 1955 kampioen met de Syracuse Nationals. In 1968 werd hij assistent coach bij de Pistons. Hiermee was hij de eerste Afro-Amerikaanse assistent coach in de geschiedenis van de NBA. In 2003 werd hij opgenomen in de Naismith Memorial Hall of Fame.

Rondo versus Carlisle
Dinsdag gebeurde er tijdens de wedstrijd tussen de Toronto Raptors en de Dallas Mavericks het volgende:

Het leek erop alsof Rick Carlisle graag gezien had, dat Rajon Rondo een bepaalde play op zou zetten. Rondo zelf was het er echter niet mee eens en besloot het teken te geven om een ander spelletje te spelen. Op het moment dat Carlisle dit zag vroeg hij om een timeout en werd Rondo naar de kant gehaald. Laatstgenoemde keerde de rest van de wedstrijd niet meer terug op de vloer. Ook werd de point guard voor één wedstrijd geschorst.

De speculatiemolen draaide hierna natuurlijk direct op volle toeren. Rondo zou volgend jaar niet meer voor Dallas uitkomen. Ook zou Carlisle gesproken hebben van een stint van Rondo in Dallas, waarmee hij dus impliceerde, dat het allemaal maar kortstondig zou zijn. Voor alsnog schuiven de heren alle geruchtren aan de kant en zeggen ze beiden dat alles weer in orde is in Texas.

De terugkeer van The Big Ticket
Een mooi moment in Minnesota afgelopen woensdag. Kevin Garnett speelde zijn eerste thuiswedstrijd voor de Timberwolves sinds zijn terugkeer naar de club. Een prachtige tribute video en een oorverdovend applaus kreeg The Big Ticket toen hij het hardhout van het Target Center betrad.

Garnett was dusdanig onder de indruk van het warme welkom, dat hij in het koude Minnesota kreeg, dat hij besloot iets terug te doen voor de fans. Voor de thuiswedstrijd tegen de Los Angeles Clippers kocht hij duizend kaarten op. De eerste vijfhonderd fans die reageren via de website van de Timberwolves krijgen twee kaarten cadeau. Tickets van The Big Ticket!

Bloopers februari 2015
Zoals jullie kunnen lezen was het niet een heel erg opbeurende week. Om toch positief af te sluiten vonden we op het Youtube-kanaal van de NBA een leuke verzameling bloopers uit de maand februari. Veel plezier en tot volgende week!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen