NBA Week in Review: Kobe’s afscheid en LeBron is moe

Door

Los Angeles Lakers v Minnesota Timberwolves
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week werd Kobe als een god onthaald in verschillende steden en bleef LeBron rustig op de bank zitten in Miami.

Kobe’s afscheidtournee
Vorige week gaf Kobe aan na dit seizoen met pensioen te gaan. Het is genoeg geweest voor de bekendste shooting guard van de NBA en dat is ook te merken in de stats van de superster. Waar hij eerst bekend stond als bekwame schutter heeft hij tegenwoordig ook wedstrijden waar hij tweemaal raak schiet in veertien pogingen — Kobe Bryant onwaardig.

Nu het afscheid is aangekondigd zal Kobe in vele arena’s voor de allerlaatste keer te bewonderen zijn als speler. Dat bezorgt hem applaus van de fans en omhelzingen van tegenstanders. Zo ook in Detroit. In Motor City speelde hij vannacht voor de laatste keer en de omroeper van de Detroit Pistons wist daar wel raad mee. De prijzenkast van Kobe werd nog even rustig voorgelezen, terwijl de guard, toch wel wat bescheiden, het liefst zo snel mogelijk op het veld wilt staan.

NBA All-Star jersey’s bekend
Op 14 februari 2016 zal in Toronto weer de jaarlijkse All-Star Game worden afgewerkt. Zoals gewoonlijk worden daar aparte jersey’s voor ontworpen, waarbij de kleur blauw gebruikt wordt voor de Eastern Conference rood voor de Western Conference.

Het tenue is ook standaard gebaseerd op de stad waar het evenement plaats vindt. Elementen in het uniform vertellen dit jaar over de stad Toronto, haar geschiedenis en de cultuur. Anno 2016 zal er voor het eerst een sponsor op het shirt staan. KIA plaatst een klein logo op de plek waar voorgaande jaren het NBA-logo te vinden was.

LeBron is moe in Miami
Zondagnacht stond er een match up op het programma tussen de Cleveland Cavaliers en de Miami Heat. Een terugkeer dus van King James in Miami, maar dan in het shirt van de Cleveland Cavaliers. Dat hadden we althans verwacht. Na de afgelopen nachten twee wedstrijden inclusief overtime te hebben gespeeld besloot LeBron James zich niet om te kleden tegen de Heat.

Hoewel de fans van de Heat niet konden genieten van LeBron op het veld, speelde hij wel een belangrijke bijrol. “LeBron is tired”, joelden de toeschouwers richting hun voormalige held. De reactie van King James was evenwel onbetaalbaar. Grinnikend op de bank wees hij op de twee ringen om zijn vinger. “Vergeet niet hoeveel ik voor jullie heb betekend!” zag iedereen hem denken.

Dirk killed Pau
Het is altijd fijn als je maar liefst 1.000 wedstrijden mag spelen in de NBA. Dat dacht Pau Gasol afgelopen week ook. En in de mediagekke wereld van nu hoort daar natuurlijk ook een leuke win-actie bij. Dit keer werd fans verzocht om het mooiste moment van Pau Gasol naar de Spanjaard te twitteren. Collega-NBA’er Dirk Nowitzki reageerde nogal scherp.

Herr Dunkenschnitzel von Dallas stuurde een video waarin Pau Gasol omver wordt geblazen door Nikola Vucevic. Geniet hieronder mee van de conversatie tussen de twee

Vechtersbaas Okafor
Op het gebied van basketball laat Okafor een goede start van het seizoen zien. Buiten het veld gaat het allemaal iets minder. De jongeling laat zijn handen blijkbaar graag vliegen en dat resulteerde in een knokpartij in Boston na een avond stappen. Hij kreeg daardoor een schorsing van twee wedstrijden van de leiding van de Philadelphia 76ers, waardoor hij de wedstrijden tegen de New York Knicks en de Denver Nuggets moest missen.

Gelukkig kreeg Okafor wel de nodige complimenten van niemand minder dan The Black Mamba. Kobe Bryant stak dinsdag in de wedstrijd tegen de 76ers een hart onder de riem van jonge Jahlil. “Iedereen heeft een telefoon met camera tegenwoordig. Het is makkelijker om iemand te pakken op de slechte dingen die hij doet,” liet Bryant weten tegenover CBS.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen