NBA Update: Warriors veroveren China, DRose on fire

Door

Memphis Grizzlies v Los Angeles Clippers - Game FiveDe Los Angeles Lakers en Golden State Warriors sloten gisteren hun Aziatische trip af met hun tweede duel in vier dagen. Waar de vorige wedstrijd het krachtsverschil niet bijster groot was, liepen de Warriors gisteren aan het einde van het derde kwart flink weg. Onder leiding van schutter Klay Thompson en werkpaard Andre Iguodala eindigde de wedstrijd in 115-89.

Iguodala finishte de wedstrijd met opmerkelijke statistieken: slechts vier punten, veertien assists, zeven rebounds en zes steals. Thompson scoorde 25 punten (tien uit veertien), waaronder vijf driepunters uit zes pogingen. In totaal raakten de Warriors vijftien driepunters uit 26 pogingen, oftewel ruim 57 procent.


Bij de Lakers scoorde alleen Pau Gasol dubbele cijfers met zestien punten. De speeltijd werd gelijkmatig verdeeld onder alle fitte spelers in de selectie. Daardoor bloedde de wedstrijd op het einde dood. Het goede nieuws voor de Lakers kwam eigenlijk al voor de wedstrijd. Kobe Bryant nam – in alle voorzichtigheid – deel aan de warming-up. Hij schoot wat vrije worpen en gaf na afloop aan nog geen honderd procent vertrouwen in zijn achillespees te hebben.

Bulls – Pacers 103-98
Dat Derrick Rose weer honderd procent terug is, bleek wel uit de afgelopen wedstrijden. Gisteren oversteeg hij voor het eerst de dertig punten weer. Daarnaast deelde hij ook nog eens negen assists uit. Bij vlagen was hij ongrijpbaar voor de Pacers-verdediging. Indiana speelde op volle oorlogssterkte en liep in het begin wat weg van de Bulls, dat zonder de geblesseerde Noah en Butler speelde. Pas na rust kwam de rode brigade op stoom en onder leiding van Rose werd die voorsprong niet meer weggegeven. Even was er nog de angst dat Luol Deng vanwege een blessure niet meer zou terugkeren in de wedstrijd, maar dat bleek voorbarig.


Joakim Noah is in ieder geval nog even uitgeschakeld. Hij speelde op woensdag nog tegen de Pistons, maar zijn liesblessure is weer wat verergerd. Hij moet minimaal een week complete rust houden en daarmee wordt het kort dag om de start van het seizoen te halen. Het team wil niets forceren met hem. De afgelopen seizoenen kampte hij al met diverse blessures, maar speelde er consequent doorheen. Tijdens de play-offs was de koek dan vaak op.

Blazers – Clippers 94-84
Lob City was voorbij, riepen ze in LA enkele weken geleden. Echter, af en toe pakken DeAndre Jordan en co weer fiks uit. Zo ook gisteren. Tijdens de spectaculaire dunk krijgt teamgenoot Darren Collisen een letterlijke facial. Pijnlijk. Het weerhoudt Collison echter niet om de matigspelende Chris Paul met verve te vervangen. Collison scoort aan de lopende band en eindigt op 31 punten. Daarnaast deelt hij ook nog zes assists uit. Bij de Blazers zijn de scores gelijkmatig verdeeld. Zonder grote man DeMarcus Aldridge moet het geweld komen van Damian Lillard en Nicolas Batum met respectievelijk zestien en veertien punten. In het derde kwart slaan de Blazers een klein gaatje en consolideren dat naar het einde toe.


Grizzlies – Magic 97-91
De Grizzlies scoorden vorig jaar de minste driepunters van alle NBA-teams. De komst van scherpschutter Mike Miller is dus meer dan welkom. Ook gisteren kogelde hij er weer drie binnen, voor in totaal negentien punten. Daarnaast pakte hij ook nog eens elf rebounds, wat hem dus een double-double opleverde. Rookie Victor Oladipo blonk wederom uit bij de Magic met 22 punten.

Shaq -weer- kritisch over Howard
Op de vraag van USA Today of de Houston Rockets met Dwight Howard voor de titel gaat, antwoord Shaquille O’Neal: “Ik denk het niet. Maar dat ligt niet alleen aan hem, maar aan de spelers om hem heen. Dwight gaat zijn negende of tiende seizoen in en is al die tijd hetzelfde gebleven. Kan hij zijn niveau nog verder opvijzelen? Ik weet het niet.” Het is niet de eerste keer dat Shaq zich kritisch uitlaat over D12. Toch geeft hij aan dat een verrassing wel tot de mogelijkheden behoort. “Als de combinatie James Harden en Dwight Howard goed werkt, kunnen ze een gevaarlijk team worden. Als de rest van de spelers het niveau volgt van die twee, dan is er wel iets mogelijk. Maar ik zie het nog niet gebeuren.”

Clippers dekken kampioenschapsbanners Lakers af
Het schijnt confronterend te zijn voor de Clippers-organisatie om elke thuiswedstrijd in het Staples Center tegen de goudpaarse kampioenschapsbanners van de stadsrivaal te kijken. Om dat te voorkomen zijn er nu portretten van spelers opgehangen om de pijnlijke leegte in de eigen prijzenkast te verdoezelen.


Derrick Favors verlengt contract
Het is nog niet officieel, maar de deal is in kannen en kruiken: Derrick Favors verlengt zijn contract bij de Utah Jazz met vier jaar. In die tijd gaat hij de niet misselijke som van 49 miljoen dollar opstrijken. De power forward kan er bij goede prestaties zelfs nog meer uitslepen. Een mooie beloning voor een veelbelovend seizoen. Met het vertrek van Paul Millsap en Al Jefferson uit Utah ligt er een markt open voor hem om consequent double-doubles te scoren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen