NBA Update: Trumping Thursday, familietragedie Embiid

Door
Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
Sad Kobe is sad

Het aftellen is officieel begonnen. Nog elf dagen te gaan en dan is de opening game van seizoen 2014/2015 van de NBA een feit. En hoewel de zon buiten nog lustig schijnt, kunnen we daarom niet anders constateren dan dat de zomer voorbij is. Laat de bladeren en de ballen maar vallen!

Update van gisteren gemist? Kijk dan snel hier!

Jazz crush Lakers
Het voorseizoen van de Los Angeles Lakers verloopt alles behalve vlekkeloos. Vannacht ging de paars-gouden brigade uit de City of Angels kei-, maar dan ook keihard onderuit tegen de Utah Jazz. De eindscore was maar liefst 119-86, en dat voorspelt weinig goeds voor komend seizoen.

http://youtu.be/ipNWCP_w2-M

Vorig jaar was officieel een rampseizoen voor de Lakers, die hulpeloos oogden zonder hun superster Kobe Bryant. Maar ook met hem in de gelederen zit er weinig muziek in de ploeg van coach Byron Scott. Als laatstgenoemde niet kaal was geweest, had de beste man ongetwijfeld met de handen in het haar gezeten. Het optreden van Bryant was overigens prima te noemen – ongetwijfeld ook een reden om ESPN en hun ranking, waar Kobe 40e staat, hard uit te lachen.

Maar goed: de enige ploeg die vannacht écht wist te swingen was Utah Jazz, wiens spelers de naam van het team daarmee eer aandeden. Onder leiding van Gordon Hayward, die goed was voor 16 punten, sneden de Jazz-spelers met alle gemak door de defensie van de Lakers. En dat ze niet alleen goed zijn op het veld, maar ook daarbuiten, bleek gisteravond uit een optreden bij talkshowhost Ellen DeGeneres.

De Lakers moesten het overigens stellen zonder de 40-jarige point guard Steve Nash, die op een wel heel knullige manier geblesseerd is geraakt. Nash tilde een aantal tassen, en heeft sindsdien last van zijn rug. De redactie van SportAmerika kan niet anders dan concluderen dat Nash symbool staat voor de teloorgang van de Lakers: ooit goed, inmiddels krakkemikkig.

OKC mank zonder Durant
De LA Lakers waren niet de enigen die de deksel hard op de neus kregen in een oefenduel. Ook OKC Thunder, nochtans een van de grote ploegen in de Western Conference, verloor met duidelijke cijfers. Tegen de New Orleans Pelicans werd het 120-86 in het voordeel van de ploeg uit Louisiana.

http://youtu.be/NoRbvVSjlD0

Een en ander zal ongetwijfeld te maken hebben met de blessure van sterspeler Kevin Durant van Oklahoma City. Zonder de MVP van afgelopen seizoen kon de Thunder geen vuist maken, te meer ook Serge Ibaka en Kendrick Perkins met blessures aan de kant zitten. Een en ander voorspelt weinig goeds voor de kansen van de ploeg in het reguliere seizoen, zoals ESPN al voorspelde.

Anthony Davis, die al hoge ogen gooide deze zomer in Team USA, was de grote man van de wedstrijd. Met 28 punten en 7 rebounds had hij een belangrijk aandeel in de winst. Ons advies: houd Davis maar goed in de gaten!

Suns-fans krijgen geld terug
We’ve got a theme alert: it’s trumping thursday. Na de rampzalige optredens van de Lakers en de Thunder, bleef ook de Spurs niets bespaard. We weten dat Gregg Popovich er om bekend staat dat hij zijn sterren volgens een rigide schema rust geeft, en vanavond was niet anders.

Grote namen als Tim Duncan, Manu Ginobili en Kawhi Leonard kwamen allemaal niet in actie. En ook Popovich zelf was er niet bij. Het gevolg? Een pak slaag van jewelste. Tegen de Phoenix Suns incasseerden de Spurs liefst 121 punten, terwijl ze er zelf slechts 86 wisten te maken. Eric Bledsoe en Goran Dragic maakten er een ware gala-voorstelling van.

Maar daar hadden de fans van de Suns natuurlijk lak aan: die wilden de NBA-kampioen zien in al zijn glorie. En ook managing partner Robert Sarver had er flink de p in. Hij pakte tijdens een time-out microfoon ter hand, en beloofde de fans dat ze een vergoeding tegemoet konden zien. Mooi gebaar, al hebben wij SportAmerika-redacteuren er verder niks aan.

http://youtu.be/l6kJIjQavCE

… the rest
Ook in de vierde wedstrijd van vannacht werd flink gescoord. De Boston Celtics wonnen met 20 punten verschil van de Philadelphia 76ers (111-91). Grote man aan de zijde van de Celtics was Jared Sullinger, met 21 punten, 8 rebounds en 5 assists. Ook Jeff Green deed het met 18 punten prima.

In de overige twee wedstrijden van de avond wisten de Golden State Warriors nipt van de Denver Nuggets te winnen (104-101), mede dankzij een aantal mooie punten van Harrison Barnes. Barnes, die afkomstig is uit Des Moines (waar de wedstrijd werd gespeeld) stelde na afloop dat “het mooi was om zoveel bekende gezichten te zien.”

De Chicago Bulls, tot slot, wonnen met minimaal verschil van de Atlanta Hawks. In een wedstrijd waar weinig werd gescoord kwam de eindscore op 85-84 te staan, in het voordeel van de Bulls. Held van de avond was Jimmy Butler, die dankzij een buzzer beating three pointer de winst binnenhaalde.

http://www.youtube.com/watch?v=fxoXD6FOOTU

“Get me the hot sauce! They should call him Jimmy Jordan, ‘cause he looked like Michael Jordan tonight!

Familietragedie Embiid
Triest nieuws voor 76er-basketballer Joel Embiid. De uit Kameroen afkomstige NBA-speler heeft namelijk te horen gekregen dat zijn broer is overleden. Waaraan is niet bekend gemaakt, maar de kans lijkt niet bijzonder groot dat het om ebola gaat, aangezien die besmettelijke ziekte nog niet grootschalig voorkomt in Kameroen.

Embiids nabije toekomst zag er al weinig rooskleurig uit. Door een voetblessure ligt hij er nog zeker maanden uit, en de kans is reeël dat hij komend seizoen niet in actie komt.  Laten we daarom maar hopen dat 2015 een mooier jaar wordt voor de 20-jarige Embiid!

Tweet van de Dag

Een beetje smokkelen qua dagen, maar met dit soort tweets mag het. Gordon Hayward heeft het flink hoog in zijn bol. Of kan hij LeBron James écht gek draaien?

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Joost 6 jaar ago

    OKC zonder Westbrook, Morrow, Ibaka niet heel gek dat er zoiets gebeurt. Ik ben er van overtuigd als ze hadden gespeeld dat ze hadden gewonnen…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen