NBA Update: Love, Timberwolves ogen sterk tegen Celtics

Door

Minnesota Timberwolves v Boston CelticsDe Minnesota Timberwolves hadden geen kind aan de Boston Celtics (104-89). Kevin Love begint steeds meer op zijn oude zelf te lijken en was goed voor 22 punten, negen rebounds en twee driepunters. Ook Ricky Rubio (vijftien punten, zeven assists) en Kevin Martin (21 punten, vijf driepunters) oogden klaar voor het seizoen.

Love is blij met de prestaties van Martin, die deze zomer overkwam van de Oklahoma City Thunder. “Martin is zo moeilijk te verdedigen. Hij leest het spel goed, is snel, staat vaak vrij, is goed in de fast-break en heeft een dodelijk afstandsschot. En zijn schot is zo snel! Hij heeft maar een fractie van een seconde nodig.”

Memphis Grizzlies @ Atlanta Hawks                   90-82

De Grizzlies hebben op bezoek bij de Hawks een overwinning behaald. Jared Bayless was op schot. Hij schoot zes driepunters raak in even zoveel pogingen. Ook speelde Ed Davis wederom een goede pot en hij lijkt een waardevolle speler te worden in Memphis. Hetzelfde geldt voor Paul Millsap bij de Hawks. De power forward scoorde negentien punten en pakte acht rebounds.

Detroit Pistons @ Orlando Magic                          86-87

Victor Oladipo heeft alle ogen op zich gericht in de preseason. De tweede pick oogt tot dusver uitstekend bij de Magic. Ook vannacht liet hij met vlagen zijn talent zien. Hij was goed voor veertien punten (4-14 FG), zeven assists en drie steals. Kyle O’Quinn (twaalf punten, negen rebounds) maakte met nog 38 seconden op de klok de winnende twee punten. Bij de Pistons was Andre Drummond goed voor veertien punten en vijftien rebounds.

Sacramento Kings @ Portland Trail Blazers      105-109

Damian Lillard werd topscorer met 28 punten, waarvan hij er zestien in het derde kwart maakte. De rebounds maakten het verschil in deze pot. De Blazers pakten er 54 tegen 40 van de Kings, waar DeMarcus Cousins rust kreeg. Hoogtepunt was de dunk van Thomas Robinson, die zijn voormalige team liet zien dat hij wel degelijk in de NBA thuis hoort.

Utah Jazz @ Oklahoma City Thunder                   82-88

Ondanks een slechte avond van Kevin Durant (vijf punten, 2-10 FG) wonnen de Thunder in eigen huis. Reggie Jackson, vervanger voor de geblesseerde Russell Westbrook, werd topscorer met achttien punten. Bij de Jazz liet Enes Kanter (vijftien punten) wederom zien over meer offensieve kwaliteiten te beschikken dan Derrick Favors (vier punten).

Overig nieuws
*
Yao Ming heeft zijn status in China effectief gebruikt tegen het eten van haaivinnensoep. De laatste twee jaar is de consumptie met zo’n 50-70 procent gedaald. Ming voerde samen met andere beroemdheden, studenten en journalisten een campagne.

* Milwaukee Bucks rookie Giannis Antetokounmpo is een favoriet bij de redactie. Niet alleen zijn naam is een feest om te schrijven, de Freak Greek is ook nog eens een aparte verschijning. Want wie heeft er nou zulke grote handen:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen