NBA Update: Thompson & Thompson, Seraphin naar Knicks

Door

KlayThompsonMexico

Sportieve genen zijn een groot goed, zoveel bewijst de familie Thompson wel. Dat Klay een aardig potje kan basketballen weten we dubbel en dwars nu de Golden State Warriors mede dankzij hem kampioen zijn geworden. Maar zijn jongere broertje Trace krijgt nu ook een kans op het hoogste niveau, in de Major League Baseball (MLB) welteverstaan.

Trace Thompson is namelijk opgeroepen door de Chicago White Sox om dit jaar in de hoofdmacht te spelen. Het afgelopen seizoen speelde de 24-jarige honkballer voor het triple-A team van de Charlotte Knights, maar nu krijgt mini-Thompson dus de kans om zijn eigen broer te gaan overschaduwen.

Extra knap aan het verhaal is misschien wel dat Trace zich als enige van de Thompsons heeft ontworsteld aan de NBA-stempel die op alle mannen van de familie is gedrukt. Vader Mychal speelde namelijk professioneel basketball, het verhaal van Klay is welbekend, maar ook oudste broer Mychel speelde een blauwe maandag voor de Cleveland Cavaliers (en speelt op het moment in Italië). Slagen in een andere sport is dan dubbel zo knap.

Seraphin naar de Knicks
Kevin Seraphin, afgelopen seizoen nog spelend voor de Washington Wizards, verkast naar de New York Knicks. De club uit de Big Apple, waar Phil Jackson wanhopig probeert wat nieuw leven in te blazen, denkt met de 25-jarige Fransman een nieuwe aanwinst te hebben om de boel weer vlot te trekken.

Volgens een aantal kenners is de keuze van Jackson een slimme: Seraphin is een stabiele speler die van toegevoegde waarde was voor de Wizards, en hoewel hij geen vedette is of zal worden zal hij het lekkende fort dat New York heeft wat kunnen versterken. Zeker als dit soort wedstrijden speelt.

Belangrijker nog is dat Seraphin een koopje is: voor een eenjarig contract hoeven de Knicks slechts 2,8 miljoen dollar te betalen. Dat is zakgeld in vergelijking met de grote bedragen die deze zomer de revue zijn gepasseerd. Vind je het een goede zet? Plaats vooral een reactie!

Grootverdiener Michael Jordan
Gisteren hadden we in de NBA Update al aandacht voor Michael Jordan, die in een potje basketball Jimmy Butler versloeg tijdens een kinderkamp, maar ook vandaag een nieuwtje rondom de NBA-grootheid. De Nederlandse economische website NRCq besloot namelijk de financiële situatie rondom Jordan uit te lichten.

In een uitgebreid artikel op de website werd de zakenman Jordan geroemd. In zeven cijfers deed NRCq uit de doeken hoe de 52-jarige voormalige vedette een aantal briljante zakendeals heeft gesloten in het verleden — waaronder het aankopen van de Charlotte Hornets — en daar nog altijd fors van profiteert.

Statistic: Global basketball shoe sales in 2012 and 2013, by NBA player (in million U.S. dollars) | Statista

Een van de paradepaardjes van Jordan is zijn eigen schoenenmerk, die anno 2015 als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Sneller in ieder geval dan de sloffen waar LeBron James zich aan verbonden heeft. De kanttekening van schoenenkenner en SportAmerika-redacteur Mike Tibbert is evenwel terecht: in één jaar komen veel meer verschillende Air Jordans uit dan LeBrons Colorway-collectie. Een vergelijking van lik-me-vestje dus. Ook al is en blijft MJ een schatrijk man.

Marvin the Dunk-tian
We hadden het gisteren al even over Space Jam 2, Blake Griffin en Marvin the Martian. Vandaar een vervolg daarop: een heuse dunk-contest tussen het stripfiguur en de ‘supertalented human‘ en slamkoning van Lob City Blake Griffin.

Kijk en geniet. Of kijk en huiver.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen