Oladipo

NBA Update: Rosterwijzigingen en blessure-updates

Door

Orlando Magic v Boston Celtics

Nog maar een paar dagen en dan gaat het NBA-seizoen écht beginnen. Dinsdag staan de eerste wedstrijden op het programma in New Orleans, San Antonio en Los Angeles. In de laatste dagen voor het reguliere seizoen zetten teams nog ‘de puntjes op de i’. Veel selecties zijn al bekend, maar een aantal teams voeren nog de laatste wijzigingen door voordat ze het seizoen beginnen.

Maar eerst: de Lance Stephenson hype-video.

Rosters

Philadelphia 76ers
De Sixers waren zaterdag het actiefst van alle NBA-teams. Philadelphia ontdeed zich van drie spelers en trok één speler aan. Volgens een bron van Yahoo!Sports versterkt de 25-jarige forward Malcolm Thomas de gelederen van de 76ers. De omgekeerde weg gaan Malcolm Lee, Ronald Robert en Drew Gorden. Zij werden gewaived door de organisatie.

Utah Jazz
De Jazz namen afscheid van power forward Brock Motum.

Phoenix Suns
De Suns hebben veteraan Earl Barron gewaived.

Toronto Raptors
Guard Will Cherry en forward Jordan Hamilton behoren niet tot de Toronto Raptors dit jaar.

Houston Rockets
De Rockets hebben point guard Akeem Richmond toegevoegd aan de selectie. Ook hebben ze een optie genomen op de ‘waivers’ van shooting guard Geron Johnson, die op 24 oktober al tekende voor Houston, maar geen wedstrijd speelde.

Golden State Warriors
De Warriors hebben de niet gedrafte point guard Aaron Craft en forward James MacAdoo verteld dat ze geen deel meer uitmaken van het team. De jongere broer van Jrue Holiday, Justin, haalde het team wel.

Blessures

Orlando Magic
Slecht nieuws voor de Magic. Guard Victor Oladipo is naar verluidt een maand uitgeschakeld. Oladipo kreeg vrijdag tijdens de training een elleboog in zijn gezicht. De tweedejaars speler liep daarbij een fractuur in zijn gelaat op.

Sacramento Kings

Rudy Gay en Ben McLemore kunnen waarschijnlijk spelen in de openingswedstrijd van hun Kings. Gay blijkt geen kaakfractuur te hebben opgelopen en McLemore heeft volgens medische testen geen hersenschudding. Beide spelers liepen de blessures op in de laatste pre-season wedstrijd van Sacramento tegen de Los Angeles Lakers.

NBA-media
– Muggsy Bogues is nog steeds de kleinste speler die ooit in de NBA speelde. NPR maakte een mooi (luister)-profiel van hem.

– Een geweldig verhaal op Grantland over de ‘apocalyptische’toekomst van de Oklahoma City Thunder na de blessure van Kevin Durant.

– Zeventig (!) redenen om dit jaar NBA te kijken. Volgens Sports Illustrated.

Twintig jaar Toronto Raptors. Geweldig profiel door de Canadese krant The Star.

– Voor de statheads: Statmuse ziet er fantastisch uit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen