NBA Update: Rose wil spelen voor Team USA, Bynum nog niet speelklaar

Door

 

Derrick Rose wil spelen voor Team USA

Voormalig MVP Derrick Rose wil voor Team USA uitkomen tijdens het WK basketball in 2014. De point guard van de Chicago Bulls antwoordde tijdens een trip naar Manila op de vraag van journalisten of hij zich beschikbaar zou stellen: “Als ze me zouden vragen, jazeker. Het zou een eer zijn”.

Over het talent van Rose bestaat geen twijfel. De sterspeler is echter wel ruim een seizoen uitgeschakeld geweest met een gescheurde kruisband. Er ontstond veel controverse rond de MVP van 2011 toen Rose in het voorjaar van 2013 fit leek te zijn, maar nog weigerde te spelen. De verwachtingen rondom zijn terugkeer zijn nu echter hooggespannen. Als Rose weer terugkeert op het niveau van voor zijn blessure bestaat er geen twijfel dat hij tot de beste point guards van de NBA behoort. Een selectie voor Team USA zal in dat geval ook niet uitblijven.

Sommige fans van de Bulls lijken minder blij met de uitspraken van Rose. Hij zou zich nu, na ruim een jaar afwezigheid, vooral op de Bulls moeten richten:

 

Steve Kerr gelooft niet in een ‘three-peat’ van de Miami Heat

Velen in de basketbalwereld zien de Miami Heat als dé kampioenskandidaat voor komend seizoen. De winnaars van 2012 én 2013 hebben met LeBron James de beste speler van de huidige generatie in huis en kunnen hem ondersteunen met sterren Dwyane Wade, Chris Bosh en een keurkorps aan role-players. Deze zomer moesten zij alleen scherpschutter Mike Miller laten gaan, maar kregen daar Greg Oden en Michael Beasley voor terug.

Er zijn slechts weinigen die eraan twijfelen dat Miami weer in de finals van 2014 zal spelen. Eén van hen is echter Steve Kerr. De general manager van de Phoenix Suns, analist bij tv-zender TNT en voormalig point guard van de Chicago Bulls in de tijd van Michael Jordan, denkt dat de druk op het team en de spelers te hoog is. Daarnaast zouden Wade en Bosh teveel met blessures sukkelen. Wie dan wel kampioen van het oosten gaat worden? Kerr kiest voor de Chicago Bulls.

Dat het niet makkelijk gaat worden voor de Heat staat vast. Niet alleen de Bulls zijn een geduchte concurrent, maar zeker ook de Indiana Pacers lijken het perfecte team te hebben om Miami te bedreigen. Daarnaast zijn ook de Brooklyn Nets een gevaarlijke outsider.

Overigens kon Kerr zelf ook best aardig ballen:

‘Andrew Bynum nog lang niet speelklaar’

De Cleveland Cavaliers kunnen er niet vanuit gaan dat hun nieuwe center Andrew Bynum kan deelnemen aan het trainingskamp, dat 1 oktober van start zal gaan. Dit melden bronnen van Fox Sports. Bynum, die herstelt van een knieblessure, zou het begin van het officiële seizoen op 30 oktober wellicht wel kunnen halen, maar het is maar de vraag of hij tegen die tijd voldoende getraind heeft.

Andrew Bynum tekende deze zomer een tweejarig contract met de Cavaliers nadat hij in voorgaand seizoen geen wedstrijd kon spelen bij de Philadelphia 76ers. Toen werd er al rekening gehouden met de mogelijkheid dat Bynum niet veel zou gaan spelen: Van de 24 miljoen dollar die het contract waard is zijn er slechts zes gegarandeerd. De rest moet Bynum verdienen door te laten zien dat hij weer NBA-waardig is.

Kwartfinales EK Basketball van start

Gisteren was het een rustdag op het EK Basketball in Slovenië, vanavond worden de eerste wedstrijden gespeeld van de kwartfinales. Om half zes speelt Servië tegen Spanje, een kraker van niveau. Verdedigend gezien zijn de Spanjaarden overduidelijk de sterksten met slechts 61,3 toegelaten punten per wedstrijd. Servië laat er 11,5 meer toe: 72,8 punten per wedstrijd. Aanvallend is het verschil echter minimaal. Spanje scoort gemiddeld 75,9 punten tegen 74,9 voor Servië.

De statistieken zijn in het voordeel van Spanje, maar andere teams hebben reeds laten zien dat zij bij lange na niet onverslaanbaar zijn. Er werd eerder verloren van Slovenië, Griekenland en Italië.

Servië – Spanje is om half zes live te zien op Sport 1. Later vanavond speelt gastland Slovenië tegen de ploeg uit Frankrijk. Deze wedstrijd is te zien via Fiba.com met de Live Global Basketball Pass (€ 9,99 per maand of € 84,99 per jaar).

Ook leuk om te lezen