NBA Update: Rodman bondscoach Noord-Korea

Door

Basketball Hall of Fame Enshrinement CeremonyDennis Rodman wordt coach van het Noord-Koreaans basketbalteam in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2016. Dat vertelde de excentrieke ex-basketballer maandag tijdens een persconferentie in New York.

Rodman bezocht Pyongyang vorige week voor de tweede keer in zes maanden en had daar een ontmoeting met Kim Jong-Un, de leider van het communistische land. Kim ziet graag dat Rodman een boek over zijn leven schrijft en als klap op de vuurpijl mocht Rodman als eerste buitenlander de dochter van Kim vasthouden.

Dat Noord-Korea en de Verenigde Staten op gespannen voet met elkaar leven is niet van gisteren. Rodman wil met zijn ‘basketbaldiplomatie’ proberen beide landen naar elkaar toe te laten groeien. Naast het bondscoachschap is het de bedoeling dat Rodman twee galawedstrijden gaat spelen in Noord-Korea met andere ex-NBA spelers, waarvan de eerste op acht januari plaats moet gaan vinden, op de verjaardag van de dictator.

Brooklyn Nets eren Jason Kidd

Rugnummer vijf mag niet meer gedragen worden bij de Brooklyn Nets. Dit alles om Jason Kidd te eren, de legendarische point-guard die furore maakte bij de Nets toen de franchise nog in New Jersey speelde. De voormalig nummer vijf, tegenwoordig coach van de Nets, zei in een verklaring dat het een grote eer is die hij altijd zal koesteren.

Kidd stopte na het afgelopen seizoen als speler en groeide in negentien jaar in de NBA uit tot één van de beste spelverdelers. Hij staat tweede allertijden als het gaat om assists en steals, leidde de Nets naar de NBA Finals in 2002 en 2003 en pakte in 2011 de titel als speler van de Dallas Mavericks.

Paul George mascotte van de Indianapolis Colts?

Uitslagen EuroBasket 2013:

Belgie-Frankrijk 65-82
Montenegro-Servie 83-76
Slovenië-Polen 61-71
Turkije-Rusland 77-89
Duitsland-Israël 80-76
Italië-Zweden 82-79
Kroatië-Tsjechië 70-53
Litouwen-Bosnië en Herzegovina 72-78
Georgië-Spanje 59-83
Griekenland-Finland 77-86
Groot-Brittannië-Oekraïne 68-87
Letland-Macedonië 76-66

Ook leuk om te lezen