NBA Update: Ray Allen ‘Market Value’, Togashi the Giant Killer

Door
Los Angeles Clippers v Miami Heat
Krijgt een NBA-team Ray Allen aan het basketballen na de zomer? Of stopt hij?

LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Carmelo Anthony: de grote namen uit de NBA hebben inmiddels hun toekomstplannen ontvouwd, maar  dat betekent niet dat alle spelers van de markt zijn. Bleacher Report besloot drie basketballers in de spotlights te zetten die volgens hen waar voor je geld zijn. Market value, dus.

Wat bijvoorbeeld te denken van Ray Allen? Een van de beste driepuntsschutters ooit in de NBA, vorig seizoen nog spelend voor de Miami Heat en op zijn 38e – overmorgen wordt hij 39, alvast gefeliciteerd! – nog altijd in staat om zijn beste basketbal tevoorschijn te toveren. Vraag is alleen of hij nog wel zin heeft. Het familieleven lonkt, en Allen weet niet zeker of hij nog een jaar topsport wil bedrijven. Maar misschien wel in Cleveland?

Togashi the Giant Killer

Een van de meest opvallendste sterren van de NBA Summer League is Japanner Yuki Togashi. Waarom? Omdat hij slechts 1 meter en 70 centimeter groot is. Veel te klein om door te breken in het professionele basketbal, waar iedereen over het algemeen veel langer is dan twee meter. Toch?

Ondanks zijn beperkte lengte weet Togashi het publiek in Las Vegas te bekoren. Dat komt met name omdat hij de lange mannen veelvuldig de baas is, niet alleen dribbelend, maar ook door op indrukwekkende wijze driepunters te maken. Het noopte de commentatoren van de Summer League alvast tot een interessante omschrijving: “Get your wife’s sheets out, it’s Toga Time!

Sterling Soap

De soap rondom Donald Sterling blijft de gemoederen in Amerika maar bezig houden. Hoewel het er eerst op leek dat de racistische baas van de LA Clippers zijn team gedwongen in de verkoop moest zetten, lijkt de verkoopverplichting nu op losse schroeven te staan. Dat zegt althans NBA commissioner Adam Silver, die zich in eerste instantie zeer kritisch uitliet over Sterling en door dit nieuwe scenario wat gezichtsverlies zal lijden.

Een persoon die het alvast niet met de (trage) gang van zaken rondom Sterling, is Charles Barkley. De NBA-legende en basketbalcommentator bij TNT Overtime heeft schoon genoeg van ‘slechterik’ Sterling. “Hij moet weg. Hij heeft zichzelf in deze situatie gebracht, en hij moet het enige doen wat juist is: de boel verkopen”, aldus Barkley.

Sterling Soap (2)

Zanger Drake besloot het echter over een andere boeg te gooien. Tijdens een optreden bij de ESPY’s, de jaarlijkse sportprijzenshow van tv-zender EPSN, bracht Drake een nieuwe muzikale creatie ten gehore – een nummer opgedragen aan ene V Stiviano. (Die zich overigens zeer vereerd voelde met de vermelding)

Terwijl op een groot scherm fragmenten van een interview met Sterling werden getoond – waarin hij beweerde geen racist te zijn – brulde rapper Drake keer op keer “Sterling never loved us” in de microfoon. Hoewel Drake had gehoopt bijval te krijgen bij het publiek, was de ontvangst vrij lauw. Een eerdere grap van Drake over Sterling kon overigens wel op waardering rekenen.

Tweet van de Dag

Moederskindje Joel Embiid is maar wat trots op zijn nieuwe profielfoto op Twitter.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen