NBA Update: Pre-seasonpret met Kobe Bryant

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
Kobe Bryant is back en dat zullen de NBA-fans weten ook. Niet alleen op het parket komt hij langzaam in vorm, ook vocaal strooit hij weer met leuke quotes. Met zijn Los Angeles Lakers won hij afgelopen nacht van de Utah Jazz door 26 punten te scoren in de 98-91 zege. En hij had wat advies voor rookie Julius Randle.

Ondanks een waslijst aan blessures winnen de Lakers eindelijk eens een voorseizoenwedstrijdje. Dat ging niet zonder de nodige highlights. Eerst staat Kobe op het plaatje van Alec Burks, daarna strooit hij een beeldschone assist in de handen van Carlos Boozer. Het levert de paars-gele formatie een broodnodige zege op, tegen -het dit voorseizoen sterk spelende- Utah Jazz.

Burks keerde terug van een rugblessure en is de eerste scorer voor de Jazz. De shooting guard is voor het eerst in zijn carrière een starter en zou komend seizoen wel eens kunnen verrassen. Onderstaande behind-the-backpassjes zijn echter geen verrassing als ze uit de handen van Kobe komen.

Los Angeles Lakers-rookie Julius Randle mag dan wel een talentvolle jongen zijn, hij doet er maar beter goed aan om te luisteren naar Kobe Bryant en coach Byron Scott. Op de vraag wat de jongeling van de veteranen kan leren, antwoord Kobe het volgende.

Bulls kloppen Hornets
Kirk Hinrich topscorer met 26 punten én een alley-oopscore van de Chicago Bulls: een combinatie die je niet vaak tegenkomt gedurende het reguliere seizoen. Toch gebeurde het gisteren tegen de Charlotte Hornets in de 101-96 overwinning. Al Jefferson scoorde slechts vijf van zijn achttien schotpogingen, terwijl Lance Stephenson zelfs in voorseizoenwedstrijden gaat floppen.

Pau Gasol lijkt nieuw elan gevonden te hebben in Chicago. De lange Spanjaard voelt zich steeds fijner in de formatie van Tom Thibodeau en is zelfs het eindstation van alley-oopsituaties, geheel tot blijdschap van zichzelf.

Rockets kloppen Warriors
Ook bij de Houston Rockets viel er het nodige te genieten. De Warriors spelen met een compleet B-team, terwijl ook de sterren van Houston veel rust krijgen. Dat neemt niet weg dat Dwight Howard de 90-83 zege opleukt met deze geweldige spinmove.

Ook de Griekse rockets-nieuwkomer Kostas Papanikolaou steelde de show met deze overheerlijke fake. Tegenstander James McAdoo schijnt nog verdwaald te zijn in het stadion.

Posters en schrobben
Ook in andere wedstrijden viel er genoeg te genieten. Zo kreeg Brandon Bass ongenadig hard een dunk in zijn gezicht.

En hielpen Blake Griffin en Spencer Hawes mee om de vloer schoon te schrobben.

De Boston Celtics gaan bovendien de boeken in als het eerste team dat een 44-minutenwedstrijd wint. De NBA experimenteerde met vier kwarten van elf minuten, in plaats van de gebruikelijke twaalf. De Celtics wonnen van de Brooklyn Bets met 95-90. Geen abnormaal lage score voor vier minuten basketball minder.

Langste NBA-speler alweer weg
Het was een primeur in de NBA: de eerste speler met Indiase roots. De Canadees Sim Bhullar staat echter alweer op straat. De boomlange center (2,26 meter) speelde slechts mondjesmaat minuten met zijn ongegarandeerde contract en de Sacramento Kings zijn dan ook van mening dat hij voor dit moment in ieder geval niet nodig is. Daarmee is de langste speler in de NBA voorlopig clubloos.

Parker tegen 44-minutenwedstrijden
San Antonio Spurs-ster Tony Parker ziet niets in wedstrijden van 44 minuten. Zo zegt hij tegen MySA dat iets kortere wedstrijden het probleem niet oplossen van blessures en overbelasting. Volgens hem kan het seizoen beter twee weken eerder starten en de voorbereiding korter. Zodoende is er wat meer rust gedurende het seizoen. “Iedereen is begin september al in vorm. Het is dus onzinnig om de voorbereiding zo lang te maken. Spreiding gedurende het seizoen zou beter zijn voor de spelers. Die 44-minutenwedstrijden lossen dat niet op. Het zorgt er alleen maar voor dat reserves minder minuten maken”, aldus Parker.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen