NBA Update: Nieuwe nieren Odom, Ryan Kelly redt Lakers

Door

Kobe Bryant And Phil Jackson Address The Media

Odom-watch is inmiddels de favoriete bezigheidstherapie van menig roddelsite en sportmedium. Als SportAmerika doen we daar natuurlijk vrolijk aan mee, al waken we ervoor dat we niet elke nies, kuch of ander door Lamar opgewekt geluid rapporteren. Dat Odom wederom in deze dagelijkse update figureert heeft er alles mee te maken dat zijn situatie ondanks het ontwaken uit zijn coma verre van florissant is.

Volgens de meest recente berichten kampt Odom namelijk met serieuze nierproblemen. Zo serieus zelfs dat transplantatie noodzakelijk is. Tot het moment dat zich een donor heeft aangediend zal Lamar zijn vochthuishouding zuiver moeten huiden middels dagelijkse dialyses in Los Angeles, waar hij inmiddels vertoeft.

Gezondheidstechnisch heftige ontwikkelingen rondom Odom dus, en geen wonder dat zijn ex-vrouw Khloe Kardashian nauwelijks van zijn zijde wijkt en het volgens eigen zeggen “erg moeilijk” heeft. Wie daar onder te lijden heeft is dan weer James Harden, de superster van de Houston Rockets, die net als Derek Fisher kennelijk valt op de voormalige eega’s van NBA-collega’s. The Bearded One en zijn nieuwe Kardashian-vlam hebben besloten gezien de Odom-ontwikkelingen hun relatie op een laag vuurtje te zetten. Tot zover NBA-GTST, waarbij morgen blijkt dat Kobe Bryant en Shaquille O’Neal broers zijn.

Wie wat meer achtergrondmaterie over Odom wil lezen doet er verstandig aan om deze uitstekende en uitgebreide analyse van zijn persoon te bekijken. Bleacher Report-journalist Chris Palmer schreef een bijzonder pakkend stuk over de gevallen ster.

Ryan Kelly redt Lakers én zichzelf
De grote held bij de Los Angeles Lakers was vannacht Ryan Kelly. De goud-paars gekleurde ploeg won nipt met 104-102 van de Portland Trail Blazers, en het leek er vlak voor tijd op dat Kelly de schlemiel van de avond zou worden. Door balverlies aan zijn kant kwamen de Blazers weer langszij, maar met een prachtige schijnbeweging en een extatische dunk zorgde Kelly er zelf voor dat hij zijn fout ongedaan maakte.

Met negen punten en vier rebounds was Kelly lang niet de meest dominante persoon op het veld bij de Lakers. Die eer ging naar Jordan Clarkson, die zeventien punten, vier rebounds en drie assists (en vier turnovers) wist te noteren. Onbetwiste assistkoning was echt pass-tovenaar Marcelo Huertas, die in zijn achttien minuten liefst acht assists uit deelde.

Damian Lillard was van alles en iedereen evenwel het beste met twintig punten, drie rebounds en zes assists. Hoewel sommige van zijn ploeggenoten ook redelijk voor de dag kwamen (Maurice Harkless scoorde vijftien punten en Noah Vonleh pakte tien rebounds, bijvoorbeeld) konden Lillard en co niet voorkomen dat de zege in Los Angeles bleef. En dat terwijl Kobe Bryant geen seconde speelden!

Wordt Pop de nieuwe Coach K?
Team USA-coach Mike Krzyzewski heeft te kennen dat hij na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro af zal zwaaien als meesterbrein achter het Amerikaanse basketballteam. De grote vraag die nu opdoemt uit de mist: wie gaat hem opvolgen? Volgens CBS zijn er een aantal mogelijkheden, waarvan San Antonio Spurs-coach Gregg Popovich misschien wel de uitgelezen kandidaat is.

Veel NBA-coaches vinden namelijk dat een van hen de rol van ‘Coach K’ – zelf een NCAA-coach – over moet nemen. En wie beter dan Pop, de beste in zijn vak? Bovendien: Popovich heeft bijna alles al gewonnen in zijn carrière behalve olympisch goud. Het zou een mooie kroon op zijn werk zijn als hij in 2020 de Amerikaanse basketballers naar een zoveelste titel op de Olympische Spelen zou leiden.

Griffin waagt zich aan atletiek
Atletisch zijn is één, goed zijn in atletiek is iets heel anders. Zoveel ondervond Clippers-vedette Blake Griffin in de tweede aflevering van zijn door Red Bull geproduceerde serie ‘The Crossover’, waarin hij verschillende sporten uitprobeert. In de eerste aflevering, die vorige week verscheen, zagen we Griffin zijn geluk beproeven met wallball.

Nu was het dus de beurt aan atletiek. Met behulp van meervoudig olympisch medaillewinnares Carmelita Jeter werkte Griffin aan zijn rentechniek. De boodschap: kop omhoog en niet zo voorover leunen. Hoewel het er volgens de redactie van SportAmerika nog niet écht uitzonderlijk uitzag, was Jeter toch erg tevreden met de techniek van Griffin. Als we hem het komende seizoen opeens Russell Westbrook eruit zien sprinten weten we hoe het komt!

Resultaten NBA Preseason
Chicago Bulls @ Charlotte Hornets: 86-94
Dallas Mavericks @ Cleveland Cavaliers: 97-103
Brooklyn Nets @ Boston Celtics: 105-111
New Orleans Pelicans @ Houston Rockets: 100-120
Portland Trail Blazers @ Los Angeles Lakers: 102-104

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen