NBA Update: Harden jokes, NBA TV deal komt dichterbij

Door

2011 NBA All-Star Game

Lees hier de vorige NBA Update.

Verschillende bronnen melden dat de NBA rond de start van het regular season een nieuwe deal zal gaan sluiten met partners Turner en ESPN over de TV- en mediarechten voor de komende jaren. Deze deal zou met ingang van het seizoen 2016-2017 van start moeten gaan. Volgens de geruchten gaan ESPN en Turner de NBA gecombineerd gemiddeld meer dan twee miljard dollar per jaar betalen en gaat het om een contractperiode van acht of negen jaar. Dat is meer dan het dubbele van wat de twee bedrijven op dit moment per jaar betalen (ESPN 485 miljoen en Turner 445 miljoen dollar per jaar).

Uiteraard zal deze deal ook invloed hebben op de salary cap. Naar verwachting zal deze met de nieuwe deal stijgen tot 79 miljoen dollar. Dat is zestien miljoen hoger dan de cap zal zijn in het seizoen 2014-2015.

De Atlanta Kwestie
Het zal niemand ontgaan zijn dat Atlanta Hawks eigenaar Bruce Levenson heeft besloten de eer aan zichzelf te houden en afstand te doen van de club vanwege racistische uitingen. Volgens nieuwe informatie is het onderzoek naar Levenson gestart naar aanleiding van een conference call met onder andere GM Danny Ferry.

Michael Gearon Jr., een mede-eigenaar van de Hawks, zou eerder al bij Levenson het ontslag van Ferry geëist hebben. Gearon deed dit in een brief, die in handen gekomen is van WSB Channel 2. In de brief doet Gearon enkele citaten van Ferry, die volgens hem niet door de beugel kunnen. Ferry zou racistische uitspraken gedaan hebben over Luol Deng. Deng was op dat moment in beeld als potentiële free agent. Tijdens eerder genoemde conference call zou Ferry na de positieve punten van Deng het volgende als negatief punt aangedragen hebben:

 “He has a little African in him. Not in a bad way, but he’s like the guy who would have a nice store out front but sell you counterfeit stuff from the back”

Ook zou Ferry Deng “a two-faced liar and a cheat” genoemd hebben. Gezellig daar in Atlanta! To be continued…

Chicago heeft interesse in Ray Allen
Na Gasol, Mirotic en McDermott hebben de Chicago Bulls nu ook Ray Allen op het oog om de aanval te versterken. Chicago voegt zich hiermee bij onder andere Cleveland, San Antonio, Washington en de Clippers. Genoeg belangstelling voor de 39 jarige scherpschutter dus. En dat alles terwijl Allen zelf nog niet eens beslist heeft of hij nog wel een jaartje door zou willen gaan. Als Allen ervoor kiest om nog een jaar aan zijn mooie carrière toe te voegen is er voor hem in ieder geval keuze genoeg.

2014 NBA Finals - Practice Day And Media Availability

Nieuwe defensive coördinator Dallas Cowboys?
De verdediging van de Dallas Cowboys is het al een tijdje kwijt. Misschien vraag je je af waarom een NFL gerealteerd bericht als dit in de NBA Update voorkomt. Ty Lawson denkt de reden hiervan gevonden te hebben en post op zijn Instagram een foto van wie hij denkt dat de defenisive coordinator van de Cowboys is.

Team USA
Dat Derrick Rose niet lekker aan het schieten is op het WK is duidelijk. De pointguard heeft op het WK tot nu toe acht uit 37 geschoten in de eerste zes wedstrijden. Op de training gisteren zag het schot van Rose er al beter uit. Het lijkt erop dat Rose doorheeft, dat hij iets minder hoog moet springen om zijn schot vaker doeltreffend te laten zijn. Dit volgens bronnen bij Team USA die dit vervolgens gedeeld hebben met ESPN. We zullen zien of deze tweak het gewenste effect heeft.

Rose is niet de enige die het niet helemaal lijkt te hebben bij Team USA. Ook James Harden laat soms steekjes vallen. En niet alleen op het defensieve vlak. Harden besloot een ritje door Barcelona te maken op een Segway. Je kent ze wel. Van die tweewielers waar je op moet staan en waar je stadswachten op rond ziet rijden. Nou ging het bij Harden niet helemaal zoals het hoort.

Wie in ieder geval wél scherp is bij Team USA is Demarcus Boogie Cousins. Met het duel tegen Slovenië in het verschiet, besloot een journalist Boogie’s kennis van topografie te testen. Maar Cousins is niet voor één gat te vangen. Op de vraag “Weet je waar Slovenië ligt?” antwoordde de big fella van de Sacramento Kings heel gevat “Nee. Maar weet jij waar Alabama ligt?”. You gotta love Boogie!

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen