NBA Update: Nieuw lokaas voor Durant, Karl krijgt ontslag

Door

Golden State Warriors v Denver Nuggets - Game Five

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere George Karl die wellicht zijn baan verliest en LaMarcus Aldridge die eindelijk heeft aangegeven bij de leiding weg te gaan uit Portland.

Nieuwste Wizard lokaas Durant
De Washington Wizards hebben misschien wel een van de belangrijkste schakels gehaald om uiteindelijk de MVP van 2014, Kevin Durant, in te lijven. Kelly Oubre Jr. werd gedraft door de Atlanta Hawks, maar uiteindelijk getrade naar de Washington Wizards voor Jerain Grant. De small forward uit Kansas zal uiteindelijk in Washington gaan spelen.

Wat maakt deze speler nou speciaal? Niet zijn kwaliteiten, maar hij is de ‘homeboy’ van Kevin Durant. Dat laat Durant zelf weten op instagram, waarin hij Oubre Jr. nog succes wenst voor de draft. Beide spelers hebben elkaar ontmoet tijdens een Durant Skills Academy en het blijkt uiteindelijk een goede relatie te zijn. Of de Wizards dit met opzet hebben gedaan om Durant warm te maken voor een move naar Washington blijft de vraag, maar het zal zeker helpen.

Nance Jr. noemde Bryant verkrachter
De nieuwe speler van de Los Angeles Lakers, Larry Nance Jr., heeft een aantal jaren geleden Bryant uitgemaakt voor verkrachter, nadat Bryant in 2003 werd verdacht van een dergelijk vergrijp. Na de draft blijkt dat beide spelers uiteindelijk in hetzelfde team zitten. De Lakers wisten blijkbaar van de tweet af en hebben aan de buitenwereld verteld dat beide spelers er zelf over moeten praten. Meteen nadat de Lakers Nance Jr. gedraft hadden, is de tweet van Nance Jr. verwijdert op Twitter.

Hibbert blijft nog een jaar
Waar iedereen bezig is om de optie in hun contracten te lichten zodat ze deze zomer als free-agent door het leven te gaan, denkt Roy Hibbert daar heel anders over. De center van de Pacers heeft er voor gekozen om nog een jaar bij de club uit Indiana actief te zijn. In het seizoen zal hij ongeveer $15,5 miljoen verdienen. Er bestaat nog wel een mogelijkheid dat Hibbert vertrekt uit Indiana als de leiding besluit om Hibbert te traden.

Aldridge maakt zich op voor een nieuw team
Dat Aldridge Portland ging verlaten was al vrij duidelijk. Hij heeft het nu ook laten weten aan de leiding van de Trail Blazers dat hij niet meer terug komt na de zomer. Verschillende teams zien nu kans om zich te versterken met de power forward. De San Antonio Spurs lijken de beste papieren te hebben om Aldridge binnen te halen, alhoewel de geruchten rondom de Los Angeles Lakers ook steeds groter worden.

George Karl wacht op ontslag
In februari was iedereen nog zeer positief over de komst van George Karl bij de Sacramento Kings, een aantal maanden later ziet de leiding en supporters liever gaan dan dat hij blijft. De coach is in conflict gekomen met sterspeler Cousins en het lijkt erop dat daarom Boogie juist de Kings zal verlaten. Een groot gemis voor de Kings en de leiding vindt de uitlatingen van Karl over Cousins niet acceptabel en ook zijn tijd in Sacramento lijkt op te zijn.

Hoewel de prestaties van Karl uitmuntend zijn, kiezen de fans uiteindelijk allemaal voor hun publiekslieveling. De geruchten van het ontslag worden steeds groter, maar de leiding heeft zelf nog laten weten dat de kans nul procent is dat het ontslag snel volgt. Het lijkt erop dat het alleen een smoes is om de rust binnen de ploeg te bewaren.

Trade update
Rondom de draft zijn de nodige trades voorbij gegaan. Even een duidelijk overzicht van de belangrijkste trades van vandaag

Mason Plumlee en 41e pick, Pat Connaughton, naar Portland Trail Blazers
Steve Blake en 23e pick, Rondae Hollis-Jefferson, naar Brooklyn Nets

De Portland Trail Blazers zijn hard op weg om een geheel nieuw team op poten te zetten. LaMarcus Aldridge zal Portland verlaten en afgelopen woensdag werd Nicolas Batum getrade naar de Hornets. Mason Plumlee krijgt de taak om Aldridge te doen vervangen. Een zware tijd zal aanbreken voor de 25-jarige forward.

Tim Hardaway Jr. naar Atlanta Hawks
19e pick, Jerain Grant, naar New York Knicks
Dat Hardaway Jr. de Knicks zou verlaten stond eigenlijk zo goed als vast. De guard zou niet goed overweg kunnen met Carmelo Anthony en zorgt alleen maar voor een negatieve sfeer in het team. De vraag alleen was naar welk team hij zou gaan. Lang werd geroepen dat de Detroit Pistons weleens de nieuwe bestemming kon worden voor 23-jarige guard. Uiteindelijk hebben de Atlanta Hawks het voor elkaar gekregen om Hardaway Jr. in te lijven.

Greivis Vasquez naar Milwaukee Bucks
Rechten eerste ronde pick 2017 en 46e pick, Norman Powell, naar Toronto Raptors
De 28-jarige point guard gaat naar alweer zijn vijfde team in de NBA. Bij de Raptors had Vasquez Kyle Lowry voor zich als concurrent. Bij de Milwaukee Bucks zal hij gaan strijden met Micheal Carter-Williams om de plaats als point-guard. Een stap achteruit is het zeker niet voor Vasquez. De Bucks hebben met Jason Kidd aan het roer een goed seizoen gedraaid met een talentvol team.

Matt Barnes naar Memphis Grizzlies
Luke Ridnour naar Charlotte
Twee weken geleden werd Barnes getrade naar de Charlotte Hornets door Lance Stephenson naar de Clippers te sturen. Nu mag hij zijn spullen weer pakken om bij de Memphis Grizzlies aan de slag te gaan. Voor Luke Ridnour zal het ook uiteindelijk de derde club worden waar hij terecht komt.

Jeremy Lamb naar de Hornets
Luke Ridnour en tweede ronde pick van 2016 naar Oklahoma City Thunder
Een tijd later wordt Ridnour verder van het kastje naar de muur gestuurd. Ditmaal is hij betrokken in een deal van Lamb bij de Charlotte Hornets. Bij de Thunder zal Ridnour naar alle waarschijnlijkheid gewaived worden. Oklahoma probeert door de trade van Lamb financiële ruimte te creëren voor het hercontracteren van Enes Kanter en Kyle Singler.

Ook leuk om te lezen