NBA Update: Mitchell vervangt Saunders, Clippers gered door Snapchat

Door

DeAndre Jordan

We beginnen de update met een bericht vanuit Minnesota. In augustus kwam het nieuws naar buiten dat Flip Saunders constateert met kanker. De coach van de Minnesota Timberwolves heeft een zeer grote mogelijkheid om te genezen en zal daarom zijn werkzaamheden bij zijn team neerleggen om de alles op de strijd tegen zijn ziekte te winnen.

Voor Flip Saunders moet er een vervanger komen en die blijken ze al in huis te hebben. Adrian Wojnarowski van Yahoo Sports weet te vertellen dat assistent Sam Mitchell de taken van Saunders overneemt, totdat de coach weer genezen is. Het lijkt erop dat het sowieso een half jaar duurt en er wordt gehoopt dat Saunders voor het einde van seizoen weer terug is op de bank van de Timberwolves.

Mirotic biedt excuses aan
Nikola Mirotic was zijn frustraties niet de baas na de verloren wedstrijd van Spanje tegen Servië. Tijdens de aftocht naar de kleedkamers hing er vlag van Servië voor het gezicht van Mirotic. Voor de forward was het reden om de vlag van Servië doormidden te scheuren.

Er komt een extra randje aan, want Mirotic is geboren in Montenegro. Het land wat ooit een confederatie samen met Servië, maar in 2006 werden het twee aparte landen. Even leek het erop dat er enige haat te zien was richting het buurland van Montenegro. Inmiddels heeft Nikola Mirotic zijn excuses aangeboden.

Snapchat Jordan
Er is al veel gezegd en geschreven over de terugkeer van DeAndre Jordan bij de Los Angeles Clippers, maar bijzonder is de manier dat Doc Rivers weer in contact kwam met Jordan. Een aantal maanden later lijkt het erop dat Snapchat een grote rol gespeeld heeft.

Jordan was al in Dallas, maar wist dat hij twijfelde en ineens toch terug naar Los Angeles wilde. Via de jongste zoon van Doc Rivers, Spencer Rivers, kreeg de coach te horen dat hij Jordan moest bellen. DeAndre heeft schijnbaar een beter contact met de 20-jarige Spencer dan met zijn coach of teamgenoot, Austin. Via snapchat kreeg Spencer het volgende bericht: “Vertel je vader dat hij mij moet bellen.” De rest is geschiedenis.

Nederland strijdend ten onder
Het EK voor de Nederlandse mannen zit erop. In de laatste groepswedstrijd wist het nog te strijden voor een mogelijk stunt tegen Griekenland. De volgende ronde zat er niet meer in, maar van Griekenland winnen is een kunst opzich. Uiteindelijk werd het 68-65 in het voordeel van de Grieken.

Hoewel Nederland wel de leiding nam aan het begin van de wedstrijd had het daarna veel moeite met de grote heren onder het bord en vanaf de vrije worplijn mistte het ook de trefzekerheid. Overigens is het geen schande te verliezen van de tweevoudig wereldkampioen.

Het Nederlands team verdient een groot compliment voor het verloop van het toernooi. Het heeft maar één wedstrijd gewonnen in Kroatië, maar heeft in elke wedstrijd alles uit de kast gehaald en wist het verschillende teams het aardig lastig te maken. Een goede promotie voor het basketball in Nederland. Een verdiende erehaag van vrienden, familie en fans!

Familie, vrienden en fans vormen een erehaag voor onze strijders. Orange Lions bedankt! #claimthelion #orangelions #runninrebelsNL

Posted by Oranje Basketball on donderdag 10 september 2015

Nowitzki krijgt staande ovatie
Dirk Nowitzki is een grootheid. Niet alleen in Dallas of Duitsland, maar door heel de basketbalwereld is Dirk een fenomeen. Tijdens het EK verloor Duitsland vier van de vijf wedstrijden en dat zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd van Dirk voor Duitsland gisteren werd gespeeld tegen Spanje.

Zijn leeftijd gaat tellen en de Dirk heeft er genoeg van. Zijn grootste droom is om nog eenmaal de Olympische Spelen te beleven, maar de kans dat Duitsland er naar toe gaat is minimaal. Mocht het zover komen is het nog steeds de vraag of hij terug komt. Zelf laat hij er nog niks over kwijt. “We zien het wel,” was zijn reactie na afloop. In ieder geval nam hij afscheid van het publiek in Berlijn met een staande ovatie, wat resulteerde in tranen op het gezicht van de grote Dirk.

1 Reactie
  1. Tony Purrel 5 jaar ago

    Het Nederlands team ging strijdend ten onder. Groot compliment voor het team van Toon van Helfteren! Mij hebben ze in ieder geval verbaasd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen