NBA Update: Melo weg uit NY, draftpick levensgevaarlijke ziekte

Door

New York Knicks v Sacramento Kings

Donkere dagen voor New York Knicks-fans. Superster Carmelo Anthony gaat andere oorden opzoeken, melden verschillende bronnen. Het enige sprankje hoop van het -dramatische- afgelopen seizoen laat daarmee 23,5 miljoen dollar voor komend seizoen lopen. De Chicago Bulls, Houston Rockets zijn zeer geïnteresseerd.

De 30-jarige Melo kan bij New York een vijfjarig contract ter waarde van 125 miljoen dollar tekenen, maar kiest dus een andere weg – met wellicht iets minder geld. De drang naar het kampioenschap is groot voor de forward. Zowel de Bulls als de Rockets kunnen hem een vierjarig contract ter waarde van negentig miljoen dollar bieden. Voor de Bulls gaat het er helemaal leuk uit zien als Boozer geruild kan worden en Arron Afflalo toetreedt tot de rode stieren, zoals we zondag al meldden.

Of nieuwbakken Knicks-coach Derek Fisher er blij mee is, valt te betwijfelen, maar Amar’e Stoudemire en Andrea Bargnani hebben wél besloten om hun spelersoptie te lichten. Beide heren gaan respectievelijk 23,4 en 11,5 miljoen dollar verdienen. Geen misselijke som voor spelers die door leeftijd en gebrek aan talent geen grote rol van betekenis spelen in New York.

Potentiële draftpick moet stoppen
Het verhaal van de halfblinde Isiah Austin was zo mooi. Ondanks zijn beperkte zicht speelde hij twee topjaren bij Baylor en leek hij dit jaar een redelijke kans te maken om gekozen te worden door een NBA-team. De 2,15 lange center kreeg zondag echter te horen dat hij lijdt aan het zeldzame Syndroom van Marfan, een aandoening aan het bindweefsel dat dodelijk kan zijn. Een professionele loopbaan zit er niet meer in, maar hij is wel eregast bij de komende NBA-draft. Kijk hier het hartverscheurende interview met Austin.

Rudy Gay blijft in Sacramento
Rudy Gay wordt beschouwd als de minste speler met het zwaarste contract. En hij is geenszins van plan om daar voorlopig een einde aan te maken. Hij heeft er voor gekozen om zijn spelersoptie van 19,3 miljoen dollar voor komend seizoen te lichten. Daardoor speelt hij komend seizoen wederom in het paars van de Sacramento Kings, na het eerste deel van afgelopen seizoen in Toronto te hebben doorgebracht.

Gortat shopt met een big
Nee, de vrouw van Marcin Gortat is geen zwaarlijvig mens, maar de Pool besloot er in zijn thuisland eens op uit te trekken met een varken. Gortat met een chihuahua was ook een raar gezicht geweest trouwens.

Spurs-vreugde
Het is al weer even geleden, maar het kampioenschap van de San Antonio Spurs wordt natuurlijk op verschillende manieren gevierd. Zie onderstaand de prachtige tranen van de Italiaan Marco Belinelli.

Tim Duncan laat het kind weer even in hem los en scheurt een rondje door het welbekende smalle fastfoodstraatje en laat hem wat ongezondheden welgevallen.

duncan

Parker en Embiid
Wat zijn ze lief voor elkaar. Twee van de drie beste draft prospects op één foto. Jabari Parker gaat op ziekenbezoek bij Joel Embiid, die een pittige voetoperatie onderging en de komende maanden buiten strijd is.

Geruchtenmolen
– Volgens ESPN zijn de Dallas Mavericks druk bezig om Pau Gasol naar Texas te charteren. De Spanjaard mag daar zijn ouderwetse centerrol weer gaan vervullen.
– Nate Robinson blijft zeer waarschijnlijk in Denver en licht zijn spelersoptie van 2,1 miljoen dollar. De 1,80 kleine guard kende een rotseizoen door een zware knieblessure.
– Channing Frye gaat weg bij de Phoenix Suns, volgens ESPN. De forward laat zijn spelersoptie van 6,8 miljoen varen en staat in de belangstelling van onder andere de Cleveland Cavaliers.

Foto: Getty Images en Reddit/NBA

6 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Melo to the Bulls!

 2. Jeremy 6 jaar ago

  Hij wil kampioen worden, dan heb je bij de Bulls niks te zoeken.

  • Bahadir 6 jaar ago

   Last time I checked biedt het Oosten een makkelijkere pad naar de Finals dan het Westen.

   De Heat zijn ontmanteld, terwijl je in het Westen al vanaf de 1e ronde van de playoffs serieus aan de bak kunt tegen teams als de Spurs, OKC, Clippers, GSW, Rockets etc.

   Rose (MVP 2011), Butler (elite defender), Gibson (zowel offensief als defensief staat hij z’n mannetje) en Noah (DPOY afgelopen seizoen) zijn allen spelers op wie je kunt rekenen. Voeg daar de veelzijdige offensive game van ‘Melo aan toe en je hebt een kampioens-waardig team staan.

   Nee, de Bulls zullen onmiddelijk een elite contender worden met de komst van ‘Melo imo.

   Wel moet ik zeggen dat een eventueel kampioenschap staat of valt met de fitheid van D-Rose.

   • Ewout Versloot 6 jaar ago

    ‘De Heat zijn ontmanteld’ = ‘De Heat zouden deze zomer of 100x sterker kunnen worden, of worden ontmanteld’.

   • Bahadir 6 jaar ago

    Met ontmanteld doel ik meer op het feit dat D-Wade zijn prime-time nu zo ongeveer wel heeft gehad en nog maar van minimale waarde kan zijn voor de Heat. Dat, terwijl Bosh zijn schoten er steeds moeilijker in krijgt als het erom gaat (net zoals Wade).

    De odds zijn in de favour van de Bulls als ik de rumours moet geloven, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik denk iig dat hij voor de Bulls zal gaan kiezen.

 3. Lennart 6 jaar ago

  De agent van Lebron heeft aangegeven dat hij free agent zal worden. Ik kan niet wachten op de draft en de free agency markt!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen