NBA Update: Matthews pissig, Burke hongerig en Scott gearresteerd

Door

Portland Trail Blazers v Oklahoma City Thunder

De Portland Trail Blazers hebben afgelopen zomer geen vrienden gemaakt. Het raakte al vier starters kwijt in het off-season en het is begrijpelijk dat de fans daar allerminst blij mee zijn. Wesley Matthews is er ook allerminst blij mee. Niet doordat hij Portland moet verlaten, maar eerder op de manier waarop.

De afgelopen vijf jaar groeide Matthews uit tot het hart en ziel van het team, naast de grote sterren Lillard en Aldridge. Na dat zijn contract was afgelopen heeft hij niks meer gehoord van de Portland Trail Blazers. Geen aanbieding, geen telefoontje en zelfs geen bericht.

“Ik was echt boos,” laat de bekwame schutter weten, “Maar zo zit de business nou eenmaal in elkaar.” Vanaf dit moment zal Matthews zich richten op zijn toekomst bij de Dallas Mavericks, waar hij de komende vier jaar zal verblijven.

Hongerige Burke
De fans van de Utah Jazz kunnen een hongerige Burke verwachten aan het begin van het nieuwe seizoen. Hoewel hij nu met een aantal andere NBA-spelers in Afrika is voor een promotietour, laat hij in een interview weten dat hij ontzettend veel zin heeft in het nieuwe seizoen.

Het seizoen 2014-2015 was voor de point guard een seizoen met pieken en dalen. Daardoor hadden verschillende fans twijfels over de toekomst van Burke in Utah. Zelfs nu er een aantal versterkingen zijn gekomen heeft de 22-jarige guard nog steeds vertrouwen.

“Het is een nieuwe test. Weer een stap die ik moet overbruggen en dat zal ik gebruiken als motivatie voor het nieuwe seizoen,” vertelt Burke. Ook over de andere drie point guards maakt hij zich geen zorgen: ” Ik maak me niet druk over de nieuwe versterkingen, wat er ook gebeurd. Ik ben en blijf een team guy.”

Mike Scott in problemen
Alweer personele problemen voor de Atlanta Hawks. Een tijd geleden kwamen Pero Antic en Thabo Sefolosha negatief in het nieuws nadat ze betrokken waren bij een steekpartij in New York, waarbij Indiana Pacer Chris Copeland het slachtoffer werd. Nu is het Mike Scott die zichzelf in de nesten heeft gewerkt.

Mike werd samen met zijn broer Antonn gearresteerd voor in het bezit hebben van drugs in hun auto. Het zou gaan om marihuana en MDMA. Hoewel het in Amerika een zware misdaad is, zal Scott snel weer vrijkomen. Zijn borgtocht staat $8,100 en die van zijn broer op $9,300.

Yao Ming in de sneeuw
Wat heeft de lange Chinees te maken met sneeuw, zal u zich afvragen. Yao Ming heeft er mede voor gezorgd dat de Olympische Winterspelen in 2022 naar Beijing zal komen. Het is voor de eerste keer dat een plaats zowel de zomer- als de winterspelen gaat organiseren.

Yao Ming nam het woord in Kuala Lumpur om de zaal nog te overtuigen wat Beijing zo speciaal maakte. De 2,29 meter voormalig NBA-speler schijnt een liefde te hebben voor skiën, maar in zijn lopende carrière was het verboden in verband met het risico op blessures.

Ook leuk om te lezen