NBA Update: LeBron & Melo, Dalembert, Camby en Miller

Door

Miami Heat v New York Knicks - Game FourHet is de natte droom van elke NBA-liefhebber: een starting line-up van de Los Angeles Lakers bestaande uit Kobe Bryant, LeBron James en Carmelo Anthony. Als het aan ESPN ligt, kan die droom volgende zomer waarheid worden. LBJ en Melo zijn komende zomer free agents.

Toch moeten we meteen een slag om de arm houden. Als LA al één van twee weet te strikken, zijn ze al tevreden. Nadat Dwight Howard vorige week de Lakers de rug toekeerde, is Gold and Purple op zoek naar een of twee supersterren naast Kobe.

Dallas tekenen nieuwe center
Hoewel eigenaar Mark Cuban nog volop bezig is om de breekbare Greg Oden naar Dallas te lokken, tekende gisteravond center Samuel Dalembert voor de Mavericks. Hem is een plek als startende center beloofd. Afgelopen seizoen speelde Dalembert voor de Milwaukee Bucks als back-up voor blockkoning Larry Sanders.

Camby is gewild
In maart tikt hij de veertig levensjaren aan, maar Marcus Camby is nog steeds erg gewild in de NBA. Als ruilwaar belandde hij deze zomer weer in Toronto, de plek waar zijn carrière in 1996 begon. Met de transfer van Andrea Bargnani naar New York was er geen toekomst meer voor de center in The Big Apple. Met nog twee contractjaren en 7,5 miljoen dollar voor de boeg besloten de Raptors zijn contract af te kopen. De Clippers, Rockets en Bulls hebben al interesse getoond in zijn diensten. De Clippers en Bulls kunnen nog wel een back-up center gebruiken, terwijl de Rockets Asik achter Howard hebben. Of staat daar nog iets te gebeuren?

Zwakke rug Miller een vraagteken
Miami Heat was niet zinnens om flinke sommen luxury tax te betalen, dus moest Mike Miller eergisteren vertrekken bij de kampioen door middel van de amnesty clausule. Hoewel er de nodige interesse is, maken teams zich ook zorgen om zijn zwakke rug, die waarschijnlijk geopereerd moet worden. De Cleveland Cavaliers zijn geïnteresseerd, ook met oog op een mogelijke komst van Millers vriend LeBron James in 2014.

Toekomstig superster wil naar Raptors
Andrew Wiggins, de nieuwe LeBron/toekomstig superster/zekere #1 pick in de 2014 draft, wil vanaf de zomer van 2014 graag voor de Toronto Raptors spelen. Dat zegt de 18-jarige Canadees tegen de Toronto Sun, nadat hij gisteren tot Gatorade Athlete of the Year Award is gekroond. Als de Raptors daar ook interesse in hebben, moeten ze komend seizoen vooral in de onderste regionen van de Eastern Conference eindigen.

Overig nieuws
* Tyler Hansbrough is al vanaf deze zomer een Raptor, maar kijkt daar ogenschijnlijk iets minder naar uit dan Wiggins. De clip vind je onder dit bericht.
* Point guard DJ Augustien tekende gisteren een eenjarig contract bij de Toronto Raptors ter waarde van 1,26 miljoen dollar, volgens Yahoo! Sports. Afgelopen seizoen mocht hij bij de Indiana Pacers het veld in als George Hill de bank opzocht.
* Toronto all over the place vandaag. De Litouwer Linas Kleiza is volgens de amnesty clausule ontdaan van zijn contract. Kleiza speelde de afgelopen twee seizoenen slechts sporadisch vanwege zijn zwakke knieeën.
* Dwight Howard heeft nog dagelijks nachtmerries van de onvermoeibare Kobe Bryant, en toch zou Paul George graag aan de zijde van The Black Mamba spelen. “Nee zeggen tegen samen spelen met Kobe is moeilijk. Daarnaast zou ik letterlijk thuis spelen”, zegt de in Palmdale, Californië wonende George, die volgende zomer een restricted free agent is.
* De Clippers hebben er zeer waarschijnlijk een nieuwe power forward bij. Byron Mullens komt over van de Charlotte Bobcats en tekent voor twee seizoenen. De -veel te- schietgrage reus deelde mee in de miserie in Charlotte getuige zijn schotpercentages: 38 procent van zijn schoten vloog binnen, slechts 31 procent drietjes en 64 procent vanaf de vrijeworplijn.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen